Sari direct la conținut

Greva generală de la metrou, programată să înceapă miercuri, a fost suspendată

HotNews.ro
Metroul din Bucuresti, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Metroul din Bucuresti, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Greva de la metrou va fi suspendată până la numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor, urmând să fie reluate negocierile între reprezentanții ministerului și salariați, au anunțat liderii Sindicatului Liber Metrou (USLM).

Decizia de amânare a grevei generale a fost luată marți de către sindicat.

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General al USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm”, a anunțat Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou.

Sindicaliștii de la Metrou anunțaseră că declanșează greva generală pe termen nelimitat începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4:00 – 16:00.

Joia trecută, sindicatul de la metrou a declanșat o grevă de avertisment, între orele 04:00 – 06:00, iar în această perioadă trenurile de metrou nu au circulat.

Tribunalul București a decis că greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15 noiembrie a fost nelegală.

Consiliul General al USLM a respins, la începutul săptămânii trecute, ultima ofertă de creștere salarială lansată de Metrorex și a decis să continue conflictul de muncă, ei cerând creșterea sașlariilor cu 42 la sută.

Acceptarea majorărilor salariale cerute de sindicaliștii de la Metrou, care au delanșat conflictul de muncă, ar duce la o creștere a prețului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o călătorie, declara Lucian Șova, înlocuit între timp din funcția de ministru al Transporturilor. „Așa ceva nu poate fi acceptat”, spunea ministrul, care i-a avertizat pe sindicaliști că fiecare oră care trece fără a fi semnat contractul colectiv de muncă înseamnă o scădere de un procent din majorările salariale convenite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro