Sari direct la conținut

CSAT avizează favorabil propunerile de buget pentru instituțiile din domeniul securității naționale

HotNews.ro
Klaus Iohannis, Foto: Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis, Foto: Administratia Prezidentiala

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil vineri propunerile de buget alocate Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, apreciind că sumele alocate „asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităților planificate”.

„Sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităților planificate și funcționalitatea instituțională în vederea realizării misiunilor specifice și a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internațional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societății”, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, „Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 plasează cetățeanul în centrul acțiunii instituțiilor cu atribuții și responsabilități în domeniul apărării țării și securității naționale„. „Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale și financiare, care să ofere consistență și credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetățenilor condițiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranță”, mai arată comunicatul citat.

Potrivit proiectului bugetului de stat pentru 2021, instituțiile din domeniul apărării și serviciile secrete au alocate următoarele sume:

  • Ministerul Apărării primește cu 3,4% mai mult, respectiv 20 miliarde lei
  • Serviciul de Protecție și Pază – mai mult cu 49,4%, la 397 milioane lei
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale – mai puțin cu 9,8%, la 622,1 milioane lei
  • Serviciul Român de Informații – mai puțin cu 0,56%, la 2,7 miliarde lei
  • Serviciul de Informații Externe – mai puțin cu 0,03%, la 390,7 milioane
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro