Sari direct la conținut

VIDEO Un azil de bătrâni din Pitești îi ținea pe vârstnici închiși în camere, fără apă la 40 de grade și cu geamurile vopsite ca să nu se vadă nimic

HotNews.ro
Acțiune a politiei , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Acțiune a politiei , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Administrația unui azil din Pitești, care a fost controlat de urgență vineri, îi ţinea închiși pe beneficiari în camere, fără apă la temperaturi de 40 de grade, și a făcut totul pentru ca inspectorii și rudele bătrânilor să nu afle despre situația lor precară, relatează Știrile TVR.

Controlul la centrul pentru persoane vârstnice din Pitești a fost declanșat vineri dimineață, de o echipă a Prefecturii Argeş, după o sesizare potrivit căreia bătrânii îngrijiţi acolo sunt abuzaţi şi trăiesc în condiţii necorespunzătoare.

Geamuri vopsite pentru a nu se mai vedea nimic din exterior

Pentru ca abuzurile să nu mai ajungă în presă, geamurile centrului au fost vopsite, iar telefoanele bătrânilor au fost confiscate, după controlul din 10 iulie, susțin surse oficiale citate de TVR.

„E mai rău ca în momentul controlului. Vedeți geamurile vopsite, nu se pot deschide, 40 de grade, fără apă. (Ce au spus oamenii dinăuntru?) Au spus că nu prirmesc mâncare suficientă, primesc sancțiuni, nu-i mai lasă să iasă afară”, a spus prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

În urma controlului, administratorii căminului din Pitești au fost amendați cu aproape 200 de mii de lei. Până acum, nu au făcut nicio declarație despre situația din azil și nu au comentat public rezultatele controalelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro