Sari direct la conținut

Vladimir Putin spune că au fost identificați cei doi bărbați acuzați de Londra de otrăvirea lui Serghei Skripal, dar susține că e vorba de civili

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: en.kremlin.ru
Vladimir Putin, Foto: en.kremlin.ru

Rusia a identificat cei doi bărbați acuzați de Londra că au otrăvit un fost spion rus, Serghei Skripal, și pe fiica acestuia în Anglia, a anunțat miercuri Vladimir Putin, care susține însă că este vorba de „civili” și că nu e vorba de nimic „criminal” în cazul lor, scrie AFP.

„Știm despre cine e vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor apărea ei înșiși la lumina zilei pentru a spune cine sunt”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unui Forum economic în extremul orient rusesc.

„Evident, sunt civili. Vă asigur că nu e nimic criminal acolo”, a continuat el, lăsând să se înțeleagă că nu există nicio legătura între otrăvirea lui Skripal și cei doi bărbați.

Potrivit Londrei, atacul a fost comis de doi „ofițeri” ai serviciului secret al armatei Rusiei (GRU), identificați de poliția britanică drept Alexandr Petrov și Ruslan Botcirov. Pe numele celor doi a fost emis un mandat de arestare.

Aceștia sunt acuzați că au „contaminat poarta de intrare” a lui Serghei Skripal în data de 4 martie, la Salisbury (sud-vestul Angliei) cu agentul neurotoxic Noviciok, înainte de a părăsi țara, în aceeași zi, de pe aeroportul Heathrow.

Cei doi Skripal au supraviețuit otrăvirii, la fel ca și un ofițer care a interveni în ajutorul lor. Dosarul a cunoscut însă un revers în iunie, când un cuplu a fost otrăvit cu Niviciok la Amesbury, localitate vecină cu Salisbury, ucigând o femeie de 44 de ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro