Sari direct la conținut

Venezuela: Puterea va ridica imunitatea deputaților care au susținut revolta nereușită

HotNews.ro
Venezuela: Puterea va ridica imunitatea deputaților care au susținut revolta nereușită

Adunarea Constituantă a Venezuelei, susținătoare a președintelui Nicolas Maduro, se pregătește să ridice imunitatea deputaților Parlamentului, singura instituție condusă de opoziție, care au susținut marți revolta militară eșuată, a declarat duminică numărul doi al puterii chaviste, citat de AFP.

„Procuratura a început investigația și toate cererile de ridicare a imunității parlamentare vinla Adunarea Constituantă așa cum ar trebui (…). Este clar că vom votaprin arătarea mâinilor pentru ridicarea imunității parlamentare pentru toți cei care au participat activ la acest act „, a spus Diosdado Cabello, care este și președintele Adunării Constituante. Această adunare a fost creată de putere, are puteri extinse și înlocuiește, de fapt, Parlamentul.

Această adunare a fost creată în 2017 de către putere, are puteri extinse și înlocuiește în fapt Parlamentul.

„Justițiava veni, nu am nici o îndoială despre asta“, a mai explicat Diosdado Cabello, fidel al lui Nicolas Maduro, în timpul unei întâlniri cu activiștii din PSUV, partidul prezidențial, laCaracas.

Parlamentul este prezidat de opozantul Juan Guaido, la originea apelului la revoltă militară, și controlat de opoziție începând din decembrie 2015. Dar la câteva săptămâni după alegeri, Curtea Supremă, considerată de opoziție drept acaparată de putere, l-a declaratcafiind în „rebeliune” și a decretat deciziile sale „nule”.

Adunarea Constituantă a ridicat deja imunitatea parlamentară a lui Juan Guaido, care este președinte interimar recunoscut de aproximativ cincizeci de țări, inclusivStatele Unite.

Mulți parlamentaridin opoziție și-au exprimat sprijinul pentru apelul săulaadresa armatei să se ridice împotriva lui Nicolas Maduro. Cu această ocazie, opoziția a obținut și sprijinul unui grup de militari.

Mișcarea a eșuat, dar a declanșat proteste anti-Maduro în Venezuela marți și miercuri, în ciuda ciocnirilor violente. Cel puținpatru persoane au fost ucise.

Nicolas Maduro a declarat marți seară că a împiedicat acest „puci” și a asigurat că „trădătorii” vor fi pedepsiți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro