Sari direct la conținut

Italia: Cea mai mare captură de amfetamine făcută vreodată

HotNews.ro
Italia: Cea mai mare captură de amfetamine făcută vreodată

În urma unei capturi record în Italia de 14 tone de amfetamine, șeful operațiunii, colonelul Domenico Napolitano, a declarat joi pentru AFP că uriașa cantitae de droguri a plecat din portul Latakia din Siria, dar că locul de producție și identitatea producătorului de droguri sunt încă necunoscute.

Pentru colonelul Domenico Napolitano, comandantul poliției financiare din Napoli, „aceasta este cea mai mare captură de amfetamine făcută vreodată de forțele de poliție din întreaga lume”.

Evaluat la un miliard de euro pe piață, ”drogul provine din Siria și a fost expediat din portul Latakia”, fortăreața președintelui Bashar al-Assad, în vestul Siriei, a-declarat Napolitano într-un interviu acordat AFP.

„Ancheta este în curs pentru a stabili cine a produs-o, cine a trimis-o. Suntem în continuare în lucru”, a adăugat oficialul.

Potrivit anchetei supravegheate de parchetul din Napoli, drogul se afla în trei recipiente suspecte, care conține cilindri de hârtie pentru uz industrial și roți metalice. A fost interceptat în portul Salerno (la sud de Napoli și coasta Amalfi).

Teoretic, destinatarul său a fost o companie cu sediul în Elveția, dar anchetatorii încearcă să identifice un cartel de clanuri din Camorra (mafia napolitană) care ar fi putut să vândă drogul pe întreaga piață europeană.

„O pastilă costă între 10 și 15 euro în Italia. Deci, prețul este foarte accesibil pentru tineri”, a spus Napolitano.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro