Sari direct la conținut

Papa acceptă demisia episcopului din SUA acuzat de abuz sexual

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Captura YouTube
Papa Francisc, Foto: Captura YouTube

Papa Francisc a acceptat luni demisia unui episcop american pe care tocmai îl numise în iunie la Duluth (Minnesota, nordul Statelor Unite), decizie care vine după o acuzație de abuz sexual asupra copiilor primită de la un alt stat, potrivit AFP.

„Sfântul Părinte a acceptat demisia prezentată de episcopul de Duluth, Mons. Michel Mulloy”, a anunțat luni Sfântul Scaun, fără a da explicații.

Prelatul în vârstă de 66 de ani nu a avut niciodată timp să ajungă la Duluth, unde trebuia să preia funcția pe 1 octombrie.

Dieceza din Dakota de Sud a oferit o explicație pe site-ul său: la începutul lunii august a primit o notificare cu privire la presupusele abuzuri sexuale asupra unui minor comise de preot la începutul anilor 1980.

Precizează că a urmat procedura informând poliția și cerând prelatului să-și înceteze exercitarea funcțiilor, apoi a lansat o anchetă independentă.

Membrii săi au concluzionat că „urmărirea penală îndeplinea criteriile dreptului canonic pentru a da naștere unei anchete ulterioare”.

Episcopul Mulloy a primit apoi un rezumat al acuzațiilor formulate împotriva sa și și-a prezentat demisia, se adaugă în declarație.

Eparhia lui Duluth și-a exprimat „tristețea” pe pagina sa de Facebook, scriind: „simpatizăm cu toți cei care au suferit abuzuri sexuale și cu cei dragi”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro