Sari direct la conținut

Miniștrii turci și greci, dialog cu tonul ridicat în timpul unei conferințe de presă la Ankara

HotNews.ro
Miniștrii turci și greci, dialog cu tonul ridicat în timpul unei conferințe de presă la Ankara

Mai multe contre verbale dure au avut loc joi între miniștrii turci și greci de externe în timpul unei conferințe de presă la Ankara care are tocmai rolul de a calma diferendele dintre cele două părți și a relua dialogul, potrivit AFP.

Turcul Mevlut Cavusoglu și grecul Nikos Dendias s-au contrat pe teme privind frontierele maritime, a migranților și a tratamentului minorităților în timpul unei conferințe de presă în urma unei vizite la Ankara a ministrului grec care ar trebui să consolideze dialogul inițiat de cele două țări pentru rezolva disputele lor.

„Dacă aduceți acuzații atât de grele împotriva țării mele și a poporului meu, sunt obligat să le răspund”, a răspuns Cavusoglu, vizibil exasperat de declarațiile omologului său grec.

Dendias a criticat în special activitățile turcești în Marea Egee și în estul Mediteranei și ceea ce el consideră o aplicare defectuoasă de către Ankara a unui acord privind migranții cu Uniunea Europeană.

„Poziția Greciei este clară și nu este prima dată când o auziți: Turcia a încălcat în Marea Egee și în estul Mediteranei legislația internațională și convenția (internațională) maritimă… Turcia a realizat 400 zboruri peste solul grecesc ”, a spus Dendias.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro