Sari direct la conținut

VIDEO Violențele de stradă de la Berlin, din noaptea de Revelion. Poliția germană a dezvăluit, în premieră, naționalitățile huliganilor

HotNews.ro
Incidente de Anul Nou la Berlin, Foto: snapshot-photography/F Boillot / Shutterstock Editorial / Profimedia
Incidente de Anul Nou la Berlin, Foto: snapshot-photography/F Boillot / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marți seara, poliția germană a făcut publice mai multe informații referitoare la violența și huliganismul care au marcat sfârșitul de an în capitala Germaniei. Potrivit poliției, în total 145 de persoane au fost arestate provizoriu în legătură cu revoltele, majoritatea bărbați. În premieră, s-a comunicat și naționalitatea acestora.

Au fost înregistrate un total de 18 naționalități diferite. 45 dintre suspecți sunt cetățeni germani, 27 cetățeni afgani, 21 sunt sirieni, restul de alte naționalități. Numărul celor arestați a fost inițial dat la 159.

Au fost duble numărători, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. Cifrele sunt încă provizorii. Potrivit poliției, un total de 355 de proceduri penale și administrative au fost inițiate din cauza revoltelor de la Berlin.

Haos pe stradă, suspecți eliberați

Nu se știe deocamdată câți dintre cei 41 de polițiști răniți erau temporar în afara serviciului. Purtătorul de cuvânt a spus doar că un ofițer de poliție, care a suferit arsuri grave, a fost externat între timp din spital.

În cadrul incidentelor violente au fost răniți, mașini și autobuze incendiate, vitrine și stații de autobuz distruse. Polițiștii și pompierii au fost atacați cu artificii. S-au făcut arestări în tot orașul. Suspecții sunt cercetați în principal pentru infracțiuni de incendiere, încălcarea legii explozivilor, tulburarea ordinii și liniștii publice, agresiuni fizice asupra oamenilor legii și delicte sexuale.

„Toți suspecții au fost eliberați după finalizarea măsurilor poliției”, relatează Berliner Zeitung.

Politica de integrare la raport

Pentru a preveni astfel de atacuri în viitor, este nevoie rapid de o masă rotundă cu politicieni și specialiști, precum și de noi abordări în politica de integrare, a cerut marți sindicatul polițiștilor germani (GdP).

„Avem nevoie de această dezbatere imediat și avem nevoie de rezultate, concepte clare și un plan despre cine și ce trebuie să implementeze”, a spus marți președintele federal al GdP, Jochen Kopelke.

„Guvernul federal trebuie să respecte acordul de coaliție și să adopte o nouă abordare a politicii de integrare la nivel federal.” O noapte cu incidente șocante precum cea de duminică nu ar trebui să se mai repete la sfârșit de an, a subliniat Kopelke, „deci intervalul de timp este stabilit”.

Zone NO GO cu petarde

Potrivit poliției, intensitatea violenței nu a putut fi comparată cu ajunul Anului Nou din anii precedenți. „Acest nivel de violență și distrugere depășește orice și, de asemenea, mă șochează profund. Dăunează orașului nostru, creează frică și teroare”, a spus primărița Berlinului, Franziska Giffey. După scenele haotice și numeroasele răniri, Giffey ia în considerare extinderea zonelor cu interdicție de petarde.

„Revoltele din Berlin au fost extreme. Cu toate acestea, Capitala nu e o excepție”, a spus șeful executivului Asigurărilor Sociale de Accident din Germania (DGUV), Stefan Hussy. Pompierii și organizațiile de salvare se plâng, de ani de zile, de creșterea violenței verbale și fizice în timpul operațiunilor.

Hussy a făcut apel la acțiuni politice hotărâte și a spus: „În discuția despre conceptele de securitate, nu trebuie să existe limite de gândire, ci trebuie examinată și manipularea petardelor”.

Eterna problemă a integrării

Sami Musa, deputat FDP pentru cetățenie, a declarat referindu-se și la Hamburg: „Conform forțelor de securitate, mulți dintre atacatori sunt bărbați tineri cu un trecut de migrație. Acesta a fost un șoc și pentru marea majoritate a migranților bine integrați, din Hamburg. Există probleme de integrare în anumite părți ale orașului. Senatul trebuie să abordeze acest lucru, în loc să se gândească la interzicerea petardelor”.

Ofițerul de integrare pentru cartierul berlinez Neukölln, Güner Balci, a declarat pentru Deutschlandfunk că în cartierele mari ale orașelor , „cu probleme sociale dificile”, se poate observa „că avem copii și tineri care cresc cu violența domestică în viața de zi cu zi. „. Deși acești tineri sunt doar o minoritate în aceste cartiere, „unul este suficient pentru a teroriza o casă întreagă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro