Sari direct la conținut

„I-a ucis în mod calculat și cu sânge rece”. O asistentă britanică, găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși

HotNews.ro
Lucy Letby, gasita vinovata de uciderea a sapte bebelusi, in momentul in care a fost arestata, Foto: Cheshire Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Lucy Letby, gasita vinovata de uciderea a sapte bebelusi, in momentul in care a fost arestata, Foto: Cheshire Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

O asistentă medicală de la secția de neonatologie a unui spital din nord-vestul Angliei a fost găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși și de încercarea de a ucide încă șase, transformând-o în cel mai mare criminal în serie de copii din istoria modernă a Marii Britanii, relatează The Guardian.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată pentru uciderea „cu perseverență, în mod calculat și cu sânge rece” a copiilor prematuri de la unitatea în care lucra la spitalul Countess of Chester din nord-vestul Angliei.

Juriul a aflat că aceasta şi-a omorât unele dintre victime prin injectarea de insulină, iar altele au fost injectate cu aer sau hrănite forţat cu lapte, uneori decesul survenind după mai multe astfel de atacuri.

Asistenta, care avea 20 de ani când a comis atacurile, este de așteptat să devină doar a treia femeie în viață în Marea Britanie care primește o condamnare pe viață – adică nu va fi eliberată niciodată din închisoare – când va fi condamnată luni.

Printre victimele sale se numără doi dintre fraţii tripleţi identici, ucişi la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puţin de 1 kg şi care a fost injectat mortal cu aer, precum şi o fetiţă născută prematur cu 10 săptămâni, ucisă la a patra încercare. În unele cazuri le-a rupt diafragmele victimelor şi, într-un caz, a împins un tub pe gâtul unui copil.

Letby a negat acuzațiile în mod constant, spunând juraților că este „devastată” de acuzații și: „Am făcut tot posibilul să am grijă de ei. Sunt aici pentru a ajuta și pentru a avea grijă, nu pentru a face rău.”

Dar, după un proces care a durat 10 luni, juriul format din șapte femei și patru bărbați a decis că ea se face vinovată de atacuri pe care acuzarea le-a descris drept „persistente, calculate și cu sânge rece”.

The Guardian a primit informații că o echipă de 70 de detectivi a lucrat la investigația de mai multe milioane de lire sterline asupra lui Letby, numită Operațiunea Hummingbird.

Neonatologii au examinat, în numele poliției, evidențele a peste 4.000 de sugari născuți la spitalul de femei din Liverpool și Countess of Chester, cele două spitale în care Letby a lucrat între 2012 și 2016. Orice cazuri considerate suspecte sunt apoi transmise Operațiunii Hummingbird pentru investigații suplimentare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro