Sari direct la conținut

„Este de râsul Europei”. Javier Milei continuă să îl ironizeze pe Pedro Sanchez, după ce i-a transmis că are nevoie de „un psiholog” și de „un avocat bun”

HotNews.ro
Javier Milei își prezintă noua sa carte, „Capitalism, socialism și capcana neoclasică”, în fața a mii de oameni, Buenos Aires, Argentina, 23 mai 2024., Foto: Federico David Gross / AFP / Profimedia
Javier Milei își prezintă noua sa carte, „Capitalism, socialism și capcana neoclasică”, în fața a mii de oameni, Buenos Aires, Argentina, 23 mai 2024., Foto: Federico David Gross / AFP / Profimedia

Președintele Argentinei, Javier Milei, a lansat noi insulte la adresa lui Pedro Sanchez, afirmând că premierul spaniol este „de râsul Europei”, acesta fiind cel mai recent atac verbal din cadrul disputei diplomatice dintre cele două națiuni apărute în urmă cu câteva zile, scrie vineri AFP.

Sanchez „m-a atacat în toate felurile şi eu i-am răspuns în mod abstract printr-un exemplu, el s-a simţit vizat şi a folosit întreg aparatul de stat pentru a răspunde, în detrimentul unei frumoase relaţii între popoarele Spaniei şi Argentinei”, a declarat joi Javier Milei, la canalul local de televiziune LN+.

„Astăzi, Sanchez este «de râsul Europei în materie diplomatică»”, a adăugat preşedintele ultraliberal argentinian.

Javier Milei a declanşat duminică o criză diplomatică fără precedent, calificând-o, fără a o numi, drept „coruptă” pe Begona Gómez, soţia lui Pedro Sanchez, în timpul unei convenţii a partidului de extremă dreapta Vox, la Madrid, potrivit Agerpres.

Aceste declaraţii au determinat Madridul să anunţe marţi retragerea definitivă a ambasadoarei sale de la Buenos Aires.

Milei spune că Sanchez are nevoie de un „avocat bun” pentru soția sa

Refuzând încă o dată să prezinte scuzele cerute de Madrid, Milei a mers marţi până la a-l sfătui pe Sanchez să apeleze la „un psiholog” şi la „un bun avocat pentru soţia lui”.

Un judecător din Madrid a declanşat la mijlocul lui aprilie o anchetă pentru „corupţie„ şi ”trafic de influenţă” împotriva Begoniei Gomez.

Marţi însă presa spaniolă a dezvăluit că un raport al Gărzii Civile a concluzionat că nu i se pot imputa delicte lui Gomez.

Miercuri, Pedro Sanchez a apărat din nou „onestitatea” soţiei sale în faţa atacurilor lui Milei, dar şi a opoziţiei de dreapta şi de extremă dreapta, care s-au înmulţit în ultimele săptămâni în baza acestei anchete.

„Sunt sigur că justiţia va casa în curând” cele două plângeri la originea anchetei, pentru că „este vorba doar de o acumulare de farse şi defăimări”, a declarat Sanchez de la tribuna Camerei Deputaţilor.

La anunţarea deschiderii acestei anchete, şeful guvernului spaniol şi-a suspendat toate activităţile timp de cinci zile pentru a reflecta la o eventuală demisie, revenind ulterior pentru a anunţa că a decis să rămână în post.

Pe 25 aprilie, la doar o zi după ce ancheta preliminară care o viza pe soția lui l-a determinat pe Sanchez să anunțe că ia în calcul demisia, Parchetul din Madrid a cerut clasarea dosarului.

Procurorii spanioli au precizat că au făcut apel la decizia unui tribunal din Madrid de a analiza o plângere privată depusă de activiștii anticorupție împotriva lui Begona Gomez pentru presupus trafic de influență și corupție în afaceri.

Organizația anticorupție din spatele plângerii, Manos Limpias („Mâini curate”), a transmis anterior că și-a bazat plângerea pe informații din presă și că nu poate garanta pentru veridicitatea acestora.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro