Sari direct la conținut

A împușcat o girafă, i-a scos inima și s-a lăudat cu ”trofeul” ei: ” Sunt fericită până la lună cu marele meu cadou de Sf. Valentin !!!"

HotNews.ro
A împușcat o girafă, i-a scos inima și s-a lăudat cu ”trofeul” ei: ” Sunt fericită până la lună cu marele meu cadou de Sf. Valentin !!!"

S-a lăudat că „minunatul” ei soț a plătit 1.500 de lire sterline pentru ca ea să omoare o girafă bătrână la un parc zoo. A împușcat-o, apoi i-a scos inima și s-a pozat fericită cu ea, scriind sub foto: „Te-ai întrebat vreodată cât de mare este inima unei girafe? Sunt fericită până la lună cu marele meu cadou de Sf. Valentin !!!”

A stârnit indignare în rândul activiștilor pentru drepturile animalelor, care au spus că este în mod clar „crudă” și au considerat-o „sociopată”.

Dar Merelize susține că uciderea sa ajută la salvarea speciilor amenințate în Africa de Sud.

Ea a declarat sfidătoare pe contul său de Facebook, dar și pentru The Mirror că numește grupurile pentru drepturile animalelor „mafia” și „nu le respectă”.

Cuplul plănuise o călătorie de Sf. Valentin în stațiunea Sun City, dar „repede” și-au schimbat planurile când a apărut ocazia de a împușca o girafă.

„Îmi place pielea și faptul că este un animal atât de reprezentativ pentru Africa. Planurile noastre s-au schimbat rapid. Minunatul meu soț Gerhardt știa că acesta este visul meu. Am fost ca un copil timp de două săptămâni, numărând zilele. Ulterior am fost inundată de emoții.”, a declarat Merelize, care spune că intenționează să folosească pielea girafei de 17 ani ca un covor.

”Am creat locuri de muncă. Vânătorii protejează vânatul”

Merelize, care conduce o fermă de citrice în nordul Africii de Sud, a afirmat că „a creat locuri de muncă pentru 11 persoane în acea zi” și „multă carne pentru localnici”, potrivit The Sun.

Ea a mai spus că moartea animalului va crea o oportunitate pentru un nou exemplat tânăr ca să îi „preia locul și să ofere o genetică mai puternică pentru turmă”.

Și Merelize – care a început să vâneze la vârstă de cinci ani și a ucis 500 de animale, inclusiv lei, leoparzi și elefanți – spune chiar că a împărtășit acțiunea pe Facebook pentru a-i enerva pe activiști.

Ea a adăugat: „Dacă vânătoarea este interzisă, animalele vor deveni inutile și vor dispărea. Vânătoarea a contribuit la readucerea multor specii în pragul dispariției. Singurii oameni care protejează aceste animale sunt vânători de trofee.”, spune ea.

„Vânătoarea de trofee nu este un instrument de conservare”

Dar dr. Mark Jones de la fundația internațională Born Free Foundation a declarat: „Afirmațiile vânătorilor de trofee că sunt preocupați de conservarea faunei sălbatice sunt foarte înșelătoare. „Vânătoarea de trofee nu este un instrument de conservare și nici nu contribuie la fonduri semnificative pentru comunitățile locale”.

Iar Elisa Allen, de la Oamenii pentru tratamentul etic al animalelor, a spus: „Cineva care ucide o altă ființă simțitoare, îi tăie inima și se laudă cu asta se potrivește definiției unui sociopat. Într-o zi, vânătoarea de trofee va fi listată ca semn al unei tulburări psihiatrice, așa cum ar trebui să fie astăzi.”.

Petiție pentru blocare lui Merelize pe Facebook

O petițe către Facebooka fost demarată de mai multe grupuri de protecție a animalelor pentru blocarea contului acesteia.

” Pe pagina ei de „figură publică”, acest monstru împărtășește imagini cu speciile pe cale de dispariție pe care le masacrează. Pe pagina ei de „figură publică”, acest monstru împărtășește imagini cu speciile pe cale de dispariție pe care le masacrează. Printre acestea se numără girafele, elefanții și leoparzii”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro