Sari direct la conținut

VIDEO Momentul atacului reclamat de Transnistria: O dronă lovește un elicopter scos din uz și care era parcat pe platformă

HotNews.ro
Un elicopter Mi-8 din Transnistria inainte sa fie lovit de o drona, Foto: Captura X
Un elicopter Mi-8 din Transnistria inainte sa fie lovit de o drona, Foto: Captura X

Regiunea transnistreană ar fi fost atacată militar, duminică după-amiază. Presa locală scria că o unitate militară de la Tiraspol ar fi fost atacată cu drone kamikaze.

Pe internet a început să circule o înregistrare video cu momentul în care o mică dronă kamikaze lovește și distruge un elicopter Mi-8MT.

Din imagini se vede că elicopterul în cauză nu era unul în uz, ci părea a fi nefuncțional și serios avariat încă dinaintea impactului.

Chișinăul acuză o „tentativă de a provoca panică”

Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova nu confirmă incidentul raportat de Tiraspol. Chişinăul califică incidentul drept o „tentativă de a provoca frică şi panică în regiune”.

„Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorităţi publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video şi din schimbul de informaţii, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică şi panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcţionează de câţiva ani. Autorităţile de la Chişinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, anunţă Biroul, citat de newsmaker.md.

În urma atacului nu au fost înregistrate victime.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro