Sari direct la conținut

Ce măsuri ia Ministerul Sănătății în mijlocul valului 4, pentru a asigura paturi ATI: 180 de inspectori vor verifica dacă paturile există fizic în fiecare județ

HotNews.ro
Salon ATI Covid din Romania, Foto: Hotnews
Salon ATI Covid din Romania, Foto: Hotnews

​Ministerul Sănătății va verifica „zilnic”, prin 180 de inspectori din cadrul direcțiilor de sănătate publică, numărul paturilor de Terapie Intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Din ordinul ministrului interimar Cseke Attila, inspectorii sanitari se vor asigura că „paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”. Decizia vine într-un moment în care doar 19 paturi ATI pentru pacienți COVID mai erau libere ieri în spitalele din România, iar în București, Cluj sau Timișoara nu mai era niciun loc liber.

„Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor de terapie intensivă COVID-19. Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că, paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

În plus, la cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi.

La nivel național sunt operaționale 1.087 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar autoritățile spun că dintre acestea 116 sunt paturi rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. Autoritățile spun că vor să ajungă la un total de 1.600 de paturi ATI dedicate pacienților COVID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro