Sari direct la conținut

VIDEO UPDATE: 13 morti in urma unui grav accident feroviar in judetul Iasi

HotNews.ro

Cel putin 13 persoane au murit vineri dupa-amiaza, dupa ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren accelerat, care circula pe ruta Brasov-Iasi, la o trecere de cale ferata din apropierea localitatii Scanteia, judetul Iasi. Alte trei persoane au fost transportate la spital, dar starea lor este critica.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, accidentul s-a produs in jurul orei 14.20 pe drumul judetean 248C, in localitatea ieseana Scanteia.

UPDATE 4 – Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, citat de Mediafax, ultimul bilant al victimelor se ridica la 13 morti, intre care si un copil, si trei raniti grav.

Soferul microbuzului, un tanar in varsta de 26 de ani, se numara printre persoanele aflate in stare critica.

UPDATE 3 – 12 pasageri au murit, anunta Buna Ziua Iasi. Potrivit ultimelor informatii, in microbuz se aflau 16 persoane. Patru sunt grav ranite, doua fiind in stare de coma la spital.

UPDATE 2 – Diana Cimpoesu, medic coordonator SMURD Iasi: Au fost inregistrate 11 decese in urma accidentului feroviar, iar alte patru persoane au fost transportate la spital.

UPDATE 1 – Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru Antena 3: Din primele informatii se pare ca au fost 13 pasageri in microbuz, dintre care 10 sunt decedati. Ceilalti sunt grav raniti.

„Conducatorul unui microbuz nu a oprit la semnalele luminoase si acustice aflate in functiune la trecerea la nivel cu calea ferata si a intrat in coliziune cu trenul Sageata Albastra Brasov – Iasi. Din primele date, 6 persoane si-au pierdut viata (printre care si un copil), iar alte sapte au suferit leziuni grave”, noteaza Centrul Infotrafic.

Mai multe ambulante SMURD si echipaje de pompieri se afla la fata locului. Traficul auto si feroviar din zona este intrerupt.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au demarat o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs accidentul feroviar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro