Sari direct la conținut

FOTO Supraviețuire miraculoasă în Zimbabwe. Un băiat de opt ani a trăit cinci zile printre lei și elefanți. Ce l-a ajutat să rămână în viață

HotNews.ro
FOTO Supraviețuire miraculoasă în Zimbabwe. Un băiat de opt ani a trăit cinci zile printre lei și elefanți. Ce l-a ajutat să rămână în viață
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: dreamstime.com

Povestea lui Tinotenda Pudu, un băiat de opt ani care s-a rătăcit la 23 km de casă în parcul de vânătoare Matusadona populat cu lei şi elefanţi în nordul statului Zimbabwe, a fost relatată de un membru al parlamentului din această ţară, potrivit BBC, citat de News.ro.

Băiețelul s-a rătăcit în Parcul Matusadona care se întinde pe o suprafaţă de 1.470 de km pătraţi şi găzduieşte zebre, elefanţi, hipopotami, antilope și aproximativ 40 de lei.

Copilul a petrecut cinci zile „dormind pe un tăpşan stâncos, în mijlocul leilor care răcneau, al elefanţilor care treceau, mâncând fructe sălbatice”, a scris deputata Mutsa Murombedzi pe X. Deputata a mai spus că băiatul şi-a folosit cunoştinţele despre viaţa sălbătică şi abilităţile de supravieţuire pentru a rămâne în viaţă.

Tinotenda Pudu a supravieţuit mâncând fructe sălbatice. De asemenea, a săpat cu un băţ mici gropi în albia uscată a râurilor pentru a avea acces la apă potabilă – o tehnică învăţată în zona în care locuieşte, predispusă la secetă.

Membrii comunităţii locale Nyaminyami au alcătuit o echipă de căutare şi au bătut cu tobele în fiecare zi pentru a încerca să-l conducă înapoi acasă. Dar, în cele din urmă, rangerii au fost cei care au reuşit să îl găsească.

În cea de-a cincea zi în sălbăticie, Tinotenda a auzit maşina unui ranger şi a fugit spre ea, ratând-o la limită. Din fericire, rangerii s-au întors, au observat „mici urme proaspete de om” şi au cercetat zona până când l-au găsit.

„Aceasta a fost probabil ultima lui şansă de a fi salvat după 5 zile în sălbăticie”, a comentat deputata.

Pe reţelele sociale, oamenii l-au lăudat pe micul băiat pentru rezistenţa sa. „Acest lucru este dincolo de înţelegerea umană”, a scris o persoană pe X. Un alt utilizator a scris: „Va avea o poveste extraordinară de spus când se va întoarce la şcoală”.

INTERVIURILE HotNews.ro