Sari direct la conținut

Trafic de femei, la Braila

Monitorul de Braila

Odata trecute granita, tinerele sint sechestrate. Li se taie apoi orice posibilitate de a lua legatura cu familia sau prietenii. Urmeaza etapa cea mai dificila: vinzarea, ca orice marfa, la inceput fara stirea lor.

Devin astfel “proprietatea” unor patroni de stabilimente din zona Balcanilor, precum Bosnia si Hertegovina, FRI a Macedoniei, Albania sau alte tari a caror limba nu o vorbesc, unde nu se pot orienta si nu pot cere ajutor pentru a iesi din impas.

Pe tot acest parcurs, comportamentul evolueaza de la amabilitate initiala la violenta fizica si verbala, teroare psihica, santaj, constringere, amenintarile repetate si demonstratiile de forta istovesc victima, umilind-o si depersonalizind-o pentru a putea fi usor controlata in timpul detentiei in regim de sclavie.

Prostituate plecate din Braila, oprite in drum catre Spania

Datorita activitatii intense politistii de frontiera braileni au reusit sa coordoneze bine aceasta situatie care in restul judetelor constitue in prezent o problema deosebita. Cele mai importante cazuri constatate in luna ianuarie a anului 2002, respectiv 2003.

Astfel, la data de 16 ianuarie 2002, lucratorii IJPF Braila au retinut un grup format din 16 persoane in incinta Aeroportului International Bucuresti Otopeni. La o prima verificare a persoanelor retinute inainte de prezentarea pasapoartelor la control si imbarcare, acestea au declarat ca sint sportivi si se deplaseaza in scop turistic in Spania.

Sase tinere intentionau sa plece in Spania pentru a obtine bani buni prin practicarea prostitutiei. Tinerele au fost recrutate de Da Luz Tavarez, prin intermediul unei familii din Braila, persoana care s-a ocupat de toate formalitatile pentru trecerea frontierei (pasapoarte, sume de bani, asigurari etc).

Cel de-al doilea caz a fost constatat pe 29 ianuarie 2003. La acea data a fost oprit de politistii de frontiera braileni microbuzul Mercedes apartinind unei societati comerciale care efectueaza transport international de persoane. Verificarile au stabilit ca doua tinere din Braila erau trimise in Spania pentru practicarea prostitutiei de catre Petrus T., Dorel T. si Mihai R.

, ambii judecati pentru proxenetism.

Inspectorul Dan Crassas, ofiter de relatii publice in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila, sustine ca «traficul de fiinte umane nu se limiteaza numai la industria sexului. Copiii sint traficati pentru a munci fortat, iar adultii pentru asa-zisa munca “3D” (dirty, difficult, dangerous) – murdara, dificila, periculoasa.

In ultima perioada de timp traficantii de droguri s-au indreptindu-si atentia spre traficul de fiinte umane, care este mai sigur si mai profitabil. De la inceputul anului 2002 s-a inregistrat un nou aspect al fenomenului de trafic de carne vie in sensul traficarii unor persoane handicapate in strainatate cu scopul de a cersi».

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro