Tupeu de papagal (din nou despre eRomania)
Din cind in cind ma intreba cite unul – ce se mai aude cu eRomania ? Si evident ca ma enervez – ce eu sunt responsabilul proiectului sau cu critica proiectului ? Nicidecum, fiecare ar trebui sa intrebe autoritatile asa cum am crezut eu ca pot s-o fac prin acel Manifest. E adevarat, e periculos sa intrebi, ai sanse sa te trezesti cu un apelativ public, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.
Ulterior, dupa intalnirea de pe 30 Aprilie, m-am uitat pe modelul de contract propus in eRomania 1 si 2 si luat de pe e-licitatie.ro. (vezi atasat la insemnare) Contractul ala e un model tip fara nicio clauza legata de drepturile de autor. Deci ce sa vorbim despre licente deschise sau inchise, cind in modelul de contract pe care, teoretic, partile dupa cistigarea licitatiei nu ar mai trebui sa-l mai schimbe unilateral nu exista nimic referitor la elementul fundamental al contractului – cine va fi titularul dreptului de autor al aplicatiei ?
Tot la intalnirea de pe 30 Aprilie ni s-a zis ca se va semna contractul in citeva saptamani. Pe 11 Iunie aflam ca inca nu s-a semnat nimic, dar cel cu eRomania 2 se va semna in 2 zile. Cu celalalt proiect eRomania 1″ Luni le-am dat 10 zile ca sa prezinte numarul de servicii si continutul asa cum le-am cerut altfel anulam licitatia”. Peste mai mult de o luna mai tarziu – liniste si pace. (nu s-a mai anuntat nimic cu semnarea)
Lista cu serviciile concrete – cele 300, n-a aparut niciodata in public. In Aprilie minsitrul declara “Sper ca până în septembrie să am măcar 50 de servicii şi sper ca până la finele anului să am 100 – toate vor fi accesibile din platforma eRomânia.”
Suntem la o saptamina de august si nu avem niciun serviciu si nici nu stim care vor fi cele 50. Pun pariu ca tot 0 va fi si la 1 Septembrie.
Oh, dar gresesc ! Exista un serviciu digital de comunicare a MCSI ce poate fi integrat in eRomania. Contul de twitter a MCSI. Pe care aflam, via refresh, ca ni se dau lectii de nervozitate.
Habar n-am cine este in spatele contului de la MCSI sau cine este persoana careia i se adreseaza (whocoolich), dar este absolut inadmisibil ca pe un mijloc de comunicare public ce transmite opinii ale unuia din Ministerele Romaniei sa numesti papagal pe cineva care te critica. Indiferent ce ar fi zis.
Pentru ca atunci logica este simpla – toti vorbim ca se ne aflam in treaba.
Suntem niste papagali.
Comenteaza peblogul lui Bogdan Manolea.