Sari direct la conținut

Utile: 6 lucruri pe care sa le faci zilnic daca ai un caz de cancer in familie; Siropul de tuse nu are niciun efect cand esti racita; Ce secret ascund tatuajele? Arta sau boala?

HotNews.ro
Pasi spre sanatate, Foto: Colaj foto
Pasi spre sanatate, Foto: Colaj foto

6 lucruri pe care sa le faci zilnic daca ai un caz de cancer in familie. 1. Mananca sanatos – Alege legume bio, cereale intregi, dar si carne de calitate. Indreapta-te spre alimentele pe care bunica sau strabunica ta le-ar fi consumat in trecut! 2. Fa exercitii regulate – 45 de minute de miscare de 5 ori pe saptamana pot sa iti imbunatateasca rezistenta la insulina, dar te pot ajuta sa reduci si riscul de cancer. 3. Scapa de stres – Studiile arata ca stresul cronic poate provoca numeroase afectiuni, inclusiv boli cardiovasculare, imunitare, mentale, dar si cancer. Integral pe DivaHair.

Siropul de tuse nu are niciun efect cand esti racita. Siropul de tuse nu are niciun efect cand esti racita, asa ca mai bine ai renunta la el. Acesta nu amelioreaza deloc tusea. Mai mult decat atat, cercetarile arata ca tratamentele eliberate fara reteta impotriva tusei nu sunt mai eficiente decat – efectul placebo. In schimb, specialistii de la American Chemical Society recomanda sa consumi multe lichide, sa faci un dus sau o baie fierbinte, sa iei dropsuri si sa bei un ceai cald (nu fierbinte, pentru ca poti agrava inflamatia de la nivelul gatului) de lamaie indulcit cu miere, informeaza Libertatea pentru femei.

5 remedii naturale pentru a combate durerile de cap. 1. Fa schimbari in dieta – Inainte de a recurge la analgezice, incerca sa lupti contra durerilor de cap cu o dieta potrivita. 2. Opteaza pentru plante – Unele plante medicinale pot juca un rol esential in ameliorarea durerii. 3. Mergi la yoga – Suferi de cefalee cronica? Mergi saptamanal la yoga sau incearca sa o practici acasa. 4. Incearca acupunctura – Acele mici, subtiri, care se folosesc in forma antica a medicinei chineze pot oferi beneficii mari atunci cand vine vorba de migrene si dureri de cap. Citeste mai mult pe CSID.

Ce secret ascund tatuajele? Arta sau boala? Din pacate, o mare parte din tusurile aflate pe piata contin componente daunatoare organismului uman: nichel, crom, mangan si cobalt. Si pana la realizarea acestui studiu, s-a crezut ca acesti factori nocivi se localizeaza doar la nivelul pielii. Cercetatorii au demonstrat ca nanoparticulele tatuajelor calatoresc prin organism si ajung la ganglionii limfatici. Ganglionii limfatici sunt organe mici, in forma de boaba de fasole, care produc celule sanguine proiectate pentru a ajuta la combaterea bolilor si a infectiilor, relateaza Doctorul zilei.

Ingrijeste-ti pielea cu coriandru. Coriandru este sursa bogata de antioxidanti care ajuta la impiedicare imbatranirii pielii. Frunzele de coriandru pot fi aplicate pe toate tipurile de piele. Totusi, fii precauta, mai ales daca ai pielea sensibila. Coriandru este sursa bogata de antioxidanti. Asta inseamna ca este foarte bun pentru persoanele care sufera de acnee, cicatrice si cosuri, scrie Click!

Uleiul de krill versus uleiul de peste: beneficii si efecte secundare. Este important sa obtinem din alimentatie acizi grasi omega-3, datorita beneficiilor pentru sanatatea intregului organism: reducerea nivelului de colesterol, stimularea sanatatii inimii si a creierului, reducerea nivelului de inflamatie din organism. Cum corpul nostru nu poate produce omega-3, este necesar sa includem in dieta produse alimentare bogate in acesti acizi grasi, precum uleiul de peste si uleiul de krill. Desi uleiul de peste are o concentratie mai mare de DHA si EPA, prin comparatie cu uleiul de krill, cel din urma are un nivel mai mare de antioxidanti, usor absorbiti de catre organism. Integral pe MedLive.

Mierea de salcam, o sursa excelenta de sanatate in anotimpul rece. Mierea de salcam este asimilata cu usurinta de organismul nostru oferindu-i acestuia energie si numeroase substante bioactive si nutritive. Acest sortiment de miere este recomandat copiilor, persoanelor gravide si celor care sunt in convalescenta. Mai ales cand se raceste vremea, mierea de salcam este un excelent calmant pentru tuse, are efecte expectorante, dar ajuta si la tratarea nevrozelor si asteniei nervoase. Dintre remediile care contribuie la intarirea sistemului imunitar, mierea de salcam este un superaliment, anunta Click!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro