Sari direct la conținut

Utile: A fost inventat „betonul viu”, care conține bacterii și își repară singur fisurile; Cinci situri culturale unice, monitorizate din cauza efectelor schimbărilor climatice

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Ghemuit, pe spate, pe burtă, pe o parte – în ce poziție se doarme cel mai bine? E dezbaterea pe care a lansat-o pe rețelele sociale Allan Bell, un jurnalist al canalului american CBS, care a publicat pe Twitter grafica de mai jos, cu 18 poziții diferite pe care oamenii le au în somn. El și-a întrebat publicul pe care poziție o preferă și a dezvăluit că în ceea ce-l privește, preferata lui este poziția nr. 9. Dr. Shelby Harris, specialistă în medicina somnului, spune că dacă vă treziți cu dureri de spate, ar trebui, poate, să vă schimbați poziția în care dormiți. În opinia ei, cea mai bună ar fi poziția pe spate. În schimb, Caroline Rome, specialistă în sofrologie (disciplină medicală care își propune o întărire a organismului uman prin aducerea acestuia, prin anumite exerciții, într-o stare totală de relaxare fizică și psihică), spune că nu există o poziție „miraculoasă” de dormit, conform Digi24.

Cinci situri culturale unice, monitorizate din cauza efectelor schimbărilor climatice. Cinci situri culturale unice sunt monitorizate din cauza impactului schimbărilor climatice într-un nou proiect Google, ”Heritage on edge”. Unele dintre cele mai importante situri ale patrimoniului global sunt expuse constant unor ameninţări precum dezastre naturale, conflicte umane, expansiuni urbane sau turism intensiv. Google Arts&Culture a lansat colecţia „Heritage on edge”, care cuprindre 5 situri culturale unice, afectate în prezent de schimbările climatice: Rapa Nui (Insula Paştelui), Kilwa Kisiwani (Coasta Swahili, Tanzania), castelul Edinburgh (Scoţia), Moscheile din Bagerhat (Bangladesh) şi oraşul antic Chan Chan (Peru). Aceste situri au fost digitalizate, prin modelare 3D, tururi virtuale in 360 grade şi crearea a numeroase colecţii, notează Descoperă.ro.

A fost inventat „betonul viu”, care conține bacterii și își repară singur fisurile. Materialul viitorului, care ar putea schimba complet domeniul construcțiilor, a fost creat de cercetătorii de la o universitate din SUA. Așa-numitul „beton viu”, care este compus din nisip, hidrogel și bacterii, își poate „vindeca” singur crăpăturile. Noul material conține o formă de bacterii primitive, care au apărut pe Pământ cu 3.5 miliarde de ani în urmă și care absorb energia solară. Datorită acestor bacterii, noul material se poate regenera singur și are o amprentă de carbon mai mică decât betonul obișnuit, spun savanții de la Universitatea din Boulder, Colorado. Cercetătorii care au lucrat la dezvoltarea materialului, conduși de profesorul Wil Srubar, spun că descoperirea deschide calea pentru construirea de „clădiri vii”, notează Incredibilia.

Ingredientul miraculos care reface ficatul și reduce colesterolul. Persoanele cu kilograme în plus, cele care se simt epuizate, cele care au un exces de toxine atât în organism, cât și în alimentație sau în produsele cosmetice, chiar și persoanele care locuiesc în zone poluate sunt deja afectate de astenie. Dacă nu suferiți de astenie, atunci sigur vă simțiți obosiți și stresați. Însă albinele au avut grijă să creeze un produs de-a dreptul miraculos pentru organism. Supranumită și ”pâinea albinelor”, păstura este deja încoronată drept superalimentul cu proprietăți miraculoase, lăsând la o parte gustul fenomenal. Poate fi folosită și ca o gumă de mestecat naturală, datorită texturii păstoase, redând prospețimea gurii instant, arată Doctorul Zilei.

Top 12 destinaţii exotice ieftine pentru vacanţa din 2020. Specialiştii au făcut o listă cu destinaţii exotice ieftine pentru fiecare lună a anului 2020. Spre deosebire de alte capitale ale Asiei de Sud-Est, în Phnom Penh nu o să vezi foarte mulţi zgârie nori. Aceasta prespune ca cea mai mare parte a scenelor de acţiune în acest oraş au loc la nivelul solului: de la forfota scuterelor printre străzile aglomerate şi pieţe, până la vilele superbe din timpul colonialismului francez şi experienţele gastronomice delicioase şi fabulos de ieftine, de-a lungul bulevardului de promenade, Tonlé Sap. Dacă ai de gând să ajungi în Braga în timpul săptămânii de dinaintea Paştelui („Semana Santa”, în caz că te întreabă cineva), pune cap la cap bugetul şi dorinţele şi alege înţelept – statul la hotel este ispititor cum îl ştim, dar festivalurile din perioada asta cam merită un golit de portofel. În cazul în care eşti omul care îşi alege destinaţiile de vacanţă în funcţie de fericirea papilelor gustative, atunci cu siguranţă colorata capitală a Georgiei te va aştepta cu braţele deschise, scrie Adevărul.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro