Sari direct la conținut

Utile: Alimente miraculoase pentru plămâni, îi curăță de toxine; Respectă aceste reguli când mergi la cumpărături. Scazi mult riscul să te îmbolnăveşti

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Alimente miraculoase pentru plămâni, îi curăță de toxine. Importanța detoxifierii pulmonare. Problemele respiratorii cum ar fi astmul, bronşita, pneumonia și fibroza chistică pot fi evitate prin renunțarea la fumat, mişcare intr-un mediu nepoluat, dar și printr-o alimentație anume, care să ajute la o mai bună funcționare a plămânilor. Usturoiul și ceapa. Un duo excelent pentru inimă și pentru plămâni. Ambele reduc inflamația, nivelul colesterolului rău și luptă impotriva infecțiilor, având calități antibacteriene. Ghimbirul. Acest condiment are proprietăți anti-inflarnatorii și ajută la eliminarea toxinelor din plămâni. Morcovii. Aceste rădăcinoase sunt bogate în caroteniode, vitamina C şi licopen, antioxidanți prețioși pentru sănătatea pulmonară, potrivit Doctorul Zilei.

Respectă aceste reguli când mergi la cumpărături. Scazi mult riscul să te îmbolnăveşti. Înainte de a ieşi din casă, asigură-te că ţi-ai însuşit recomandările autorităţilor, adică te speli des pe mâni, dezinfectezi suprafeţele cu care intri în contact, îţi acoperi nasul şi gura când strănuţi sau tuşeşti, nu îţi atingi faţa cu mâinile murdare, eviţi persoanele bolnave, iei medicamente doar la recomandarea medicului. Cu lista cumpărăturilor de cumpărat, pregătită înainte, eviţi petrecerea unui timp îndelungat în magazin. Dacă mai sunt persoane care vor să intre în magazin, şi s-a format coadă, respectă 1-2 m distanţă faţă de cei din faţă şi din spate. Odată ajuns în magazin, nu atinge cărucioarele direct cu mâna, dacă nu ai dezinfectat suprafaţa sau dacă nu porţi mănuşi. Nu intra în casă înainte să foloseşti dezinfectantul sau spirtul şi şerveţelele pe care le-ai pregătit înainte de plecare pentru dezinfectarea mâinilor, a mânerului uşii, telefonului mobil, cheilor imediat după închiderea uşii, conform Click pentru sănătate.

Cercetătorii au anunţat descoperirea unei boli neurodegenerative care nu a o fost observată până acum. Această boală pare a duce la regresia dezvoltării şi la forme severe de epilepsie. Un studiu al Institutului de Cercetare pentru Copii Murdoch din Australia a dus la descoperirea unei noi forme de maladie neurodegenerativă, care nu a fost anterior descrisă. Oamenii de ştiinţă explică faptul că la baza acesteia se află o variaţie a unei gene care poate duce la regresia dezvoltării şi epilepsie. Oamenii de ştiinţă explică faptul că această nouă maladie este diferită faţă de alte forme de alte maladii neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson sau dementa fronto-temporala. De asemenea, această maladie debutează cu o uşoară întârziere a dezvoltării, în timp ce convulsiile au început să se manifeste în primul an de viaţă, se arată în articolul Descoperă.ro.

Beneficiile consumului de migdale crude. Ce boli putem preveni. Migdalele, numite de evrei „Darul lui Dumnezeu“, conţin vitamine, minerale, proteine şi fibre, oferind beneficii incredibile pentru sănătate. Acestea pot fi consumate crude ca o gustare sănătoasă, dar şi pentru a obţine făină, unt, lapte şi diverse loţiuni pentru îngrijirea corpului. Asigură buna funcţionare a inimii. Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate. Susţine funcţia cerebrală. Migdalele conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea creierului. Superalimentul care luptă cu diabetul. Migdalele au un indice glicemic scăzut. Menţine sănătatea oaselor şi a dinţilor. Migdalele conţin magneziu şi fosfor, care au un rol important în producerea şi în menţinerea masei osoase, conform Click pentru femei.

Inflamaţia asociată cu diferite forme de demenţă. Neuroinflamaţia joacă un rol mai imprtant în cazul bolior neurodegenerative decât se credea anterior. Un studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Cambridge a stabilit că neuroinflamaţia, inflamaţia ţesuturilor creierului, joacă un rol important în apariţia cazurilor de demenţă, precum Alzheimerul. Vestea bună este că o astfel de înţelegere aprofundată a acestor probleme de sănătate poate duce la crearea unor noi tratamente şi terapii. Inflamaţia este răspunsul corpului nostru la infecţii sau la traume, înclusiv a celor care pot apărea la nivelul ţesuturilor cerebrale. Pentru a testa modul în care neuroinflamaţia poate afecta ţesuturile, oamenii de ştiinţă au apelat la 31 de voluntari care sufereau de trei tipuri de dementa fronto-temporala, o condiţie medicală care face ca în creierele acestora să existe o serie de depuneri de proteine. Aceşti participanţi au fost supuşi unor scanări care au urmărit extinderea inflamaţiilor, dar şi plăcile de proteine care s-au depus, informează Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro