Utile: Carantina poate avea efecte psihologice pe termen lung; Greşeli în bucătărie care-ţi sabotează dieta
Carantina poate avea efecte psihologice pe termen lung. Cercetătorii au ajuns la concluzia că plasarea în carantină poate duce la stres post-traumatic, confuzie şi furie. Răspândirea coronavirusului şi creşterea numărului de cazuri pe care autorităţile le raportează aduce în discuţie ideea de carantină, o astfel de măsură fiind folosită a limita numărul de noi îmbolnăviri. Conform oamenilor de ştiinţă de la Colegiul Regal din Londra, o astfel de măsură are un impact psihologic negativ, printre manifestările pe care aceştia le-au identificat se numără: stresul post-traumatic, confuzia şi furia. Acest studiu este o meta-analiză a 24 studii anterioare care au fost desfăşurate în zece ţări care au fost realizate asupra unor pacienţi diagnosticaţi cu SARS, Ebola sau MERS, conform Descoperă.ro.
Ghimbir – proprietăți și beneficii. De ce este recomandat consumul de ghimbir. Ghimbirul este unul dintre alimentele minune pentru sănătatea organismului. Este ideal de consumat pentru a trata infecții respiratorii, tuse, dureri musculare, dar și o mulțime de alte afecțiuni, atunci când este consumat în combinație cu miere sau lămâie. Ghimbirul își are originea în pădurile tropicale din Asia de Sud și este alimentul folosit de secole pentru diferite preparate culinare, dar și pentru a trata o serie de afecțiuni. Ceaiul de ghimbir este metoda naturală prin care poți ameliora indigestiile, poți reduce intensitatea migrenelor sau a altor dureri, dar și tratamentul natural pentru a trata gripa sau răceala, notează Libertatea.
Greşeli în bucătărie care-ţi sabotează dieta. Atunci când doreşti să scapi de kilogramele în plus, modul cum găteşti este la fel de important ca ceea ce mânânci şi programul de exerciţii fizice. Potrivit specialiştilor, dacă ţii dietă şi totuşi nu slăbeşti, foarte probabil faci una dintre următoarele greşeli atunci când pregăteşti alimentele: nu măsori cantitatea de grăsimi, foloseşti prea multe sosuri, consumi prea multă carne, foloseşti topping-uri, arată Click pentru femei.
Plângi des? Iată de ce ești o persoană mai inteligentă decât restul. Ne-am obișnuit să ne ascundem lacrimile pentru ca ceilalți să nu ne considere slabi și vulnerabili. Avem senzația că plânsul, mai ales în văzul tuturor, este o dovadă de fragilitate emoțională și ne pune într-o poziție inferioară față de cei din jur. Nimic mai departe de adevăr. De fapt, plânsul poate fi un semn al unei inteligențe emoționale deosebite. A-ți putea exprima liber emoțiile, a le recunoaște și a le accepta înseamnă că ești inteligentă, că ai acces la lumea propriilor sentimente, plină de resurse și potențial. Plânsul te poate ajuta să treci peste durere, să descarci povara emoțională, să vezi lucrurile mai clar și să te eliberezi de tensiune. Prin toate aceste efecte, plânsul este un dar, care ne face să ne simțim mai bine și cu inima mai ușoară, informează Divahair.ro.
Învaţă să recunoşti accidentul vascular cerebral. Opinia medicului. Anual, 1 din 5 persoane moare din cauza unui accident vascular cerebral. Este bine să ştim care sunt simptomele acestei complicaţii ameninţătoare de viaţă. Accidentul vascular cerebral (AVC) se produce atunci când o arteră blocată sau ruptă determină lipsa bruscă a sângelui oxigenat în creier. Atunci când sângele bogat în oxigen nu poate ajunge la celulele nervoase dintr-o anumită regiune a creierului, acestea suferă deteriorări sau mor. Există două tipuri de AVC: accidentul vascular ischemic, provocat de un blocaj arterial, cauzat, de regulă, de un cheag de sânge în creier sau în vasele de la nivelul gâtului. Accidentele ischemice reprezintă 90% din totalul accidentelor vasculare. Al doilea tip este accidentul vascular hemoragic care este mai rar, dar mai grav, potrivit Click pentru sănătate.