Utile: Ce trebuie să mănânci dacă vrei să ții răceala la distanță; Schimbări la Codul Rutier: ce-i așteaptă pe șoferi în 2020
Ce trebuie să mănânci dacă vrei să ții răceala la distanță. Alimentația joacă un rol extrem de important în păstrarea sănătății. Iarna este anotimpul în care fie ne curge nasul, fie este înfundat, răcim des sau mai rău facem o infecție respiratorie care ne ține la pat fix de sărbători. Așa că trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce consumăm pentru a ne păstra sănătatea și în vacanța mult așteptată. Iată ce alimente pot ajuta să eviți răceala, potrivit Doctorul Zilei.
Schimbări la Codul Rutier: ce-i așteaptă pe șoferi în 2020. Anul 2020 aduce mai multe modificări ale Codului Rutier de care ar trebui să țină cont toți șoferii. Toate aceste schimbări intră în vigoare pe parcursul anului și au fost votate în Parlament. Printre schimbări se numără necesitatea ca cei care vor să obțină permis de conducere să aibă cel puțin 10 clase, dar și obligativitatea ca persoanele în vârstă să facă controale medicale mai des. Ar fi o măsură care ar duce la un mai mare grad de siguranță pe străzi. Mai ales că bilanțul sărbătorilor de iarnă 2019 nu a fost unul fericit, anunță Playtech.ro.
„Curele de detoxificare sunt un mit şi o stupizenie”. Asistăm la o înfloritoare industrie care s-a creat în jurul modalităţilor prin care ne putem detoxifica organismul, fie că vorbim despre diete, suplimente, sucuri sau alte „strategii“ mai complexe, care pot include şi proceduri invazive. Medicii specialişti avertizează că, de fapt, este vorba despre marketing. Multiple diete pretind că realizează detoxificarea organismului, fără a prezenta o dovadă ştiinţifică sau a preciza care sunt aceste substanţe toxice pentru organism, afirmă dr. Mihaela Posea, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în medicină, de la Clinica Smart Nutrition din Bucureşti, scrie Adevărul.
Beneficiile consumului de kefir pentru o digestie sănătoasă. Kefirul este consumat în lumea întreagă de secole. Este o băutură făcută din lapte fermentat, care provine din nordul munţilor Caucaz, conform cărţilor de istorie. Numele de kefir este originar din turcă şi înseamnă „stare de bine”, asociată cu cea a unei persoane după ce îl bea. Kefirul este făcut cu ajutorul unor bacterii, care îi dau calităţile probiotice. Laptele este combinat cu acestea şi depozitat într-o zonă caldă pentru a fermenta, astfel producându-se kefirul. Despre beneficiile aduse de consumul său scrie CSID.
Cum scapi de dureri fără medicamente. Stresul, lipsa somnului, alimentaţia dezechilibrată sau vremea schimbătoare pot declanşa o serie de dureri, destul de greu de suportat. Acesta este un semn că organismul tău se împotriveşte. Deşi primul tău gând este să iei o pastilă, o idee şi mai bună ar fi să apelezi la câteva remedii naturiste, fără efecte secundare, potrivit Click pentru femei.