Sari direct la conținut

Utile: Cele mai frumoase tradiții românești de Crăciun, în fiecare zonă a țării; Ingredientele pe care nu trebuie să le pui în blender

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ingredientele pe care nu trebuie să le pui în blender. Este foarte uşor să fii impresionat de noul blender pe care l-ai cumpărat. Materialele promoţionale au spus că poate transforma în pastă cam tot ce te gândeşti să bagi în el. Următoarele rânduri îţi vor arăta că lucrurile nu stau chiar aşa şi că există lucruri pe care ar fi bine să le eviţi în a le folosi cu un blender. Smoothie-ul de fructe este printre primele lucruri pe care noii posesori ai unui blender vor să îl facă. Deşi acesta este foarte simplu de preparat, unii pun fructe complet îngheţate în blender. Acest lucru poate duce la un smoothie plin de cocoloaşe şi, în unele cazuri, poate cauza fisuri şi spărturi ale lamei. Orice lucru foarte dur, cum ar fi nucile, boabele de cafea sau boabele de cacao, fie vor ciobi lama, fie nu se vor amesteca în compoziţie sau motorul nu va fi suficient de puternic pentru a le amesteca. Atunci când adaugi pui sau peşte într-un blender, pentru chifteluţe, este important să te asiguri că nu există oase în carne, scrie Adevărul.

NASA a descoperit cele mai ciudate planete: au densitatea vatei de zahăr. Cercetătorii NASA descoperă lucruri noi în fiecare zi, iar acum au observat o categorie de planete cu totul și cu totul nouă. Oamenii de știință au confirmat existența în Univers a unei noi clase de planete. Le-au numit pe acestea „super-puffs”, iar motivul este unul destul de neobișnuit: cercetătorii cred că aceste planete se umflă din cauza atmosferelor lor alcătuite din hidrogen și heliu. Astfel, din acest motiv planetele sunt aproape la fel de mari ca Jupiter, însă masa lor e de 100 de ori mai mică. Cea mai interesantă parte e că acestea au densitatea vatei de zahăr, conform Playtech.ro.

Cum se folosesc infractorii cibernetici de premiera ultimului film din seria Star Wars. Cercetătorii Kaspersky au găsit peste 30 de site-uri frauduloase şi profiluri de social media deghizate în conturi oficiale ale filmului Star Wars. Aceste site-uri colectează datele cardurilor utilizatorilor neatenţi, sub pretextul înregistrării necesare pe portal. Domeniile site-urilor utilizate pentru colectarea datelor personale şi răspândirea fişierelor dăunătoare, copiază, de obicei, numele oficial al filmului şi oferă descrieri minuţioase şi conţinut suport, făcând astfel utilizatorii să creadă că site-ul are legătură cu filmul oficial. O astfel de practică se numeşte „SEO negru” şi le permite infractorilor să promoveze site-urile de phishing, astfel încât acestea să ajungă mai sus în rezultatele motoarelor de căutare, arată Descoperă.ro.

Cum îţi îngrijeşti pielea cu mirodenii. Iarna, frigul şi vântul sunt principalii adversari ai pielii tale. Pe lângă hidratare, pe care trebuie să o menţinem şi în anotimpul rece, pielea are nevoie şi de măşti. Poţi prepara acasă, cu ajutorul condimentelor, măşti pentru ten, pentru scalp şi pentru corp. Iată câteva idei! Pentru o baie relaxantă, prepară-ţi un elixir revitalizant care să-ţi răsfeţe simţurile. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan, cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi de o lingură cu miere. Amestecă ingredientele într-un vas şi toarnă-l în apa fierbinte de baie. Stai 10 minute, apoi te clăteşti. Pielea are nevoie de îngrijire specială în sezonul rece. Ca să-ţi ajuţi tenul să nu se irite din cauza condiţiilor de mediu şi a radicalilor liberi, ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir, notează Click.ro.

Cele mai frumoase tradiții românești de Crăciun, în fiecare zonă a țării. Tradițiile românești transmise din moși strămoși, care sunt și cele mai frumoase, se regăsesc la sat, în principal. Dincolo de forfota marilor magazine, a goanei după cadouri, în România rurală Crăciunul se trăiește cu sufletul. Care sunt cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun în Transilvania, Oltenia și Moldova? În satele din Maramureş, colindătorii iau cu asalt uliţele încă din Ajunul Crăciunului şi sunt răsplătiţi cu nuci, mere, colaci sau bani. O altă tradiţie nelipsită în acest colţ al României este „Viflaimul” – o piesă de teatru popular în care este recreat momentul apariţiei magilor şi al păstorilor ce prevestesc naşterea lui Iisus, relatează Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro