Utile: Cât de eficient e, de fapt, să muncești 4 zile pe săptămână cu 6 ore pe zi; Comportamentele altruiste, corelate cu o toleranţă mai mare la durere
Comportamentele altruiste, corelate cu o toleranţă mai mare la durere. Acest tip de comportamente duce la eliberarea de dopamină, acesta influenţând şi modul în care resimţim senzaţia de durere. O echipă de cercetători din China a derulat trei experimente în urma cărora au concluzionat faptul că persoanele care au comportamente altruiste, ajută alţi oameni fără a aştepta o formă de plată în schimb, prezintă un nivel mai mic de durere în comparaţie cu persoanele care nu au acest tip de comportament. Oamenii de ştiinţă din China au derulat patru experimente separate în care au încercat să surprindă această corelaţie dintre altruism şi nivelul de dopamină, conform Descoperă.ro.
Ceașca de sănătate: sunătoarea, iată un remediu natural excelent pentru bolile grave ale secolului. Sunătoarea este o plantă folosită de secole pentru menținerea sănătății. Medicii antici, printre care Dioscoride și Hippocrate i-au apreciat efectele terapeutice și o recomandau bolnavilor pentru tratamente în afecțiunile digestive, urinare, pentru problemele menstruale și depresie. Periodic, pe plan mondial, mii de tone de sunătoare se transformă în medicamente, care ţin în frâu bolile secolului: depresia, hipertensiunea arterială, astmul, obezitatea şi îngrăşarea, afecţiuni cauzate de dezechilibrele emoţionale. Zeci de studii şi teste de laborator, efectuate în Germania, demonstrează că sunătoarea, numită și ”planta sufletului” este un tonic pentru echilibrul sufletesc, conform Click.ro.
Cea mai nesănătoasă poziție de somn. Cum să nu dormi ca să nu-ți distrugi sănătatea. Importanța somnului pentru organism este cunoscută de toți oamenii. Problema care nu s-a dezbătut la fel de mult este cea a poziției în care dormim. Cea mai rea poziție în care am putea dormi este pe burtă. Această postură face imposibilă menținerea coloanei vertebrale într-o poziție sănătoasă, duce la dureri musculare, furnicături și amorțeli. Poziția de dormit mai bună decât aceasta este pe spate. Totuși, și această postură prezintă unele dezavantaje. Dormitul pe spate nu este recomandat celor care au predispoziția să sforăie. În plus, există riscul ca din această poziție, anumite persoane să se înece, înghițindu-și limba, relatează Doctorul Zilei.
Cine a descoperit America – controverse privitoare la descoperirea Americii. Cu toții am auzit de Cristofor Columb, drept omul care a descoperit America, însă descoperirile arheologice ale istoricilor spun că, de fapt, alți europeni au atins țărmurile Americii chiar cu 500 de ani înaintea lui Columb. Citește cine a descoperit America și ce controverse au apărut cu privire la descoperirea Americii. Paternitatea identificării celor două continente i-a fost acordată lui Cristofor Columb. Oficial, un adevăr care nu este acceptat ca atare și care este considerat o gravă eroare a istoricilor este faptul că Cristobal Columb este descoperitorul Americilor. Conform cronicilor de la Curtea Imperială a Chinei, Zeng He este cel care a atins cel mai îndepărtat punct al expedițiilor sale, coasta Keniei. Discuțiile au apărut odată cu mai multe păreri din partea istoricilor chinezi care susțineau că amiralul a atins coastele estice ale celor două Americi în anul 1421, arată Libertatea.
Specialistul recomandă ce e de făcut în caz de TENSIUNE MICĂ. Este adevărat că hipertensiunea cauzează cele mai multe probleme de sănătate, dar există şi persoane care au de suferit din cauza hipotensiunii. În funcţie de simptome, medicul poate recomanda pentru normalizarea tensiunii o schimbare de dietă şi de activităţi. Doctorul Venera Marinescu oferă detalii. Hipotensiunea este un termen medical care denumeşte tensiunea arterială cu valori sub 90/60 mm Hg. Anumite stări şi activităţi temporare sau permanente pot genera scăderea tensiunii. În sarcină, e posibil ca valorile tensionale să coboare, din cauza extinderii rapide a sistemului circulator. Dacă organismul este deshidratat, alături de slăbiciune, ameţeală şi greaţă are loc şi o scădere a tensiunii arteriale, scrie Click Sănătate.