Sari direct la conținut

Utile: Cum să te protejezi de coronavirusul COVID-19 atunci când ieși afară; Te plictisești în casă? Cele mai bune cărți care ar trebui citite.

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum să te protejezi de coronavirusul COVID-19 atunci când ieşi din casă. Nu folosi buricele degetelor atunci când trebuie să apeşi butoane, clanţe sau uşi. Foloseşte genunchii, picioarele, şoldurile, umerii, coatele, articulaţiile pumnului. La întoarcerea acasă, hainele le poţi pune la spălat. Foloseşte opţiuni automatizate. De exemplu, clădirile moderne au uşi care se închid automat. La baie, poţi folosi un dozator automat pentru săpun, scrie Descoperă.

Te plictisești în casă? Cele mai bune cărți care ar trebui citite. 1. Biblia (care merită comparată în perioada adultă cu Coranul, Scrierile Vedice şi Budiste) 2. Basme (Andersen, Creangă, Ispirescu, fraţii Grimm) 3. Legendele Olimpului (în adaptarea lui Mitru Alexandru) 4. Homer: Iliada (la care trebuie adăugate Odiseea şi lucrarea lui Vergilius: Eneida) 5. M. Ludemis: Icar, conform Click.

Atenție la tusea care nu mai trece! Testul care îți spune dacă ai putea avea această boală de plămâni. ”BPOC este o afecțiune perfidă, care se insinuează lent și progresiv, cu simptome care se agravează treptat și care pot fi cu ușurință puse pe seama îmbâtrânirii sau altor boli, mult mai puțin severe, precum tuse cronică, alergii, răceli”, explică prof. dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie, notează Doctorul Zilei.

Ce s-ar întâmpla cu omenirea, dacă s-ar limita doar la activitățile strict necesare. Carantina impusă în China pentru a reduce răspândirea coronavirusului a avut un efect secundar neașteptat – o scădere susținută a poluării aerului. NASA a declarat sâmbătă că a înregistrat „scăderi semnificative” ale nivelului dioxidului de azot toxic în China, în luna februarie. Dioxidul de azot este emis prin arderea combustibilului mașinilor, centralelor electrice și utilajelor de construcții și poate agrava simptomele respiratorii și astmul, printre alte efecte negative, relatează Diva Hair.

10 lucruri pe care le poți face acum pentru casa ta. Începe pe zone, pe camere, și ia „la mână” fiecare sertar, fiecare colțișor. Aruncă decorațiunile inutile, care încarcă spațiul. Verifică ce conține fiecare dulap și sertar și vezi ce trebuie depozitat (haine de extrasezon, echipamente sportive, textile groase etc.). Păstrează la-ndemână și la vedere ce folosești mai des. Ce nu ai mai folosit în ultimii doi ani e cazul să dai de-o parte şi să sortezi apoi în scop de: donat, dăruit, vândut, reciclat sau aruncat. Scoate din uz lenjeriile de pat, prosoapele de baie sau de bucătărie care s-au rupt/pătat/scămoșat, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro