Utile: Cum sa te protejezi de microbii din mijloacele de transport in comun; Cat este de grav deficitul de magneziu si care sunt simptomele acestei carente; Ce beneficii aduce sanatatii consumul de sfecla rosie
Cum sa te protejezi de microbii din mijloacele de transport in comun. Cand folosesti un mijloc de transport in comun atingi acelasi obiecte (bare, scaune) pe care le-au mai atins mii de persoane inainte. Spala-te pe maini cu sapun inainte de a pleca de acasa, de la birou, scoala etc si evita sa-ti atingi nasul, gura si ochii in transportul in comun. Nici dupa aceea, nu este recomandat, ci, abia dupa ce ai ajuns intr-un loc in care te poti spala pe maini. Pentru ca in orele de varf mai toate mijloacele de transport in comun sunt aglomerate, inceasca sa-ti acoperi gura si nasul cu un servetel, mai ale in sezonul gripal, cum este si cel pe care-l traversam acum, potrivit Click! pentru femei.
Ce beneficii aduce sanatatii consumul de sfecla rosie. Despre sfecla rosie, terapeutii de renume precizeaza ca substantele active din compozitia acestei legume sunt o sursa sigura de longevitate sanatoasa. De aceea , se recomanda consumul zilnic de sfecla rosie sub forma cruda, fiarta, coapta sau murata. Sfecla rosie este una dintre cele mai bune surse naturale de Vitamina B9 ( acid folic) si un consum zilnic de 200 grame are efecte benefice pentru activitatea cardiovasculara, a sistemului digestiv si nervos. In radacina acestei legume exista cupru, mineral care combate incaruntirea precoce si usureaza vindecarea fracturilor, scrie Click!
Cat este de grav deficitul de magneziu si care sunt simptomele acestei carente. Acest mineral este foarte important pentru o buna functionare a organismului. Poate nu realizezi ca iti lipseste, dar starea de sanatate reflecta acest lucru. Magneziul este mineralul CHEIE pentru buna functionare a sistemului nervos si muscular. Pe langa suplimentele sintetice, doza de magneziu o poti lua din legumele verzi, nuci si seminte, avocado, banane, iaurt si chiar ciocolata neagra, de calitate. Semnele ca nu ai suficient magneziu: simptome asemanatoare gripei: lipsa poftei de mancare, greata, stari de voma, oboseala, slabiciune; amorteala si furnicaturi la nivelul membrelor superioare si inferioare. Mai mult pe Doctorul Zilei.
Care sunt semnele ca ficatul este intoxicat si ce e de facut pentru a-l insanatosi. Ficatul metabolizeaza carbohidratii (mentine un nivel normal al glucozei in sange), lipidele (sintetizeaza colesterolul, asimileaza acizii grasi) si proteinele. Proceseaza medicamentele si alte substante cu potential toxic, cum ar fi alcoolul. Regleaza nivelul hormonilor din sange (ex. hormonii tiroidieni sau estrogeni). Secreta bilirubina. Stocheaza vitamine si minerale. Ajuta la formarea vitaminei D in corp. De aceea, este vital sa stii care sunt semnele ca ficatul este intoxicat si ce e de facut pentru a-l insanatosi. Semnele ca ficatul este intoxicat: ai limba foarte incarcata si un miros urat al respiratiei; ai senzatia de ameteala; suferi de balonari si gaze de fermentatie in exces. Integral pe Libertatea pentru femei.
9 sfaturi de ingrijire a tenului in sezonul rece. 1. Experimenteaza cat mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm si mai luminos. 2. Hidrateaza-te constant si consistent. Opteaza pentru seruri hidratante si creme care sa iti asigure un continut crescut de apa in tesuturi. 3. Nu ezita sa iti exfoliezi tenul. Rezultatul? Improspatare imediata si luminozitate. 4. Mastile de fata sunt un MUST. Acestea mentin efectul de curatare, hidratare si hranire in profunzime a tenului. Citeste mai mult pe CSID.ro.
Sezonul gripal este pe punctul de a incepe. Cum putem evita complicatiile gripei. Incepe la sfarsitul lunii septembrie si dureaza pana in luna mai, anul viitor. De 60 de ani incoace, cea mai eficienta modalitate de a preveni boala este vaccinarea. Gripa sezoniera se caracterizeaza printr-o aparitie brusca a febrei, tuse (de obicei uscata), dureri de cap, dureri musculare si articulare, stare generala de rau (senzatie de rau) si durere in gat. Tusea poate fi severa si poate dura 2 sau mai multe saptamani. Majoritatea oamenilor se recupereaza in decurs de o saptamana, fara a necesita ingrijiri medicale. Timpul de la infectie pana la boala, cunoscut ca perioada de incubatie, este de aproximativ 2 zile. Vaccinarea impotriva gripei este cea mai eficienta metoda de prevenire, potrivit Doctorul Zilei.