Sari direct la conținut

Utile: Dacă bucătarul tuşeşte sau strănută pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus; 10 mituri despre aparatul dentar

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Dacă bucătarul tuşeşte sau strănută pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus: explicaţia specialiştilor. Experţii spun că nu există niciun caz raportat în lume despre persoane care ar fi luat coronavirus din alimentele pe care le-a mâncat. Potrivit specialiştilor, chiar dacă cineva care are COVID-19 strănută sau tuşeşte pe alimente, nu vei lua coronavirus în momentul în care vei consuma mâncarea. Aşadar, dacă te bazezi pe mâncarea comandată în timp ce te afli izolat la domiciliu, poţi sta fără grijă – este imposibil să contractezi virusul din mâncare. Experţii medicali spun că nu există absolut nicio dovadă care să arate că virusul s-ar răspândi prin mâncare. Însă, pentru a înlătura orice pericol şi a fi în siguranţă, este important să te speli pe mâini după ce ai atins ambalajul alimentelor livrate, pentru că au fost atinse şi de alţi oameni, conform Adevărul.

Super-fructele care pregătesc imunitatea să facă față virusurilor. Bogate în vitamina C și cu puternic efect antiviral. Super-fructele care pregătesc imunitatea. Gustoase, colorate si parfumate, fructele de padure aduc un plus de savoare deserturilor, dar si foarte multe beneficii pentru sanatate. Specialistii ofera o lista cu fructele de padure indicate in anotimpul de tranzitie catre sezonul cald si explica in ce cantitati si sub ce forma trebuie consumate pentru ca efectul sa fie cel scontat. Efectele terapeutice ale fructelor de padure sunt numeroase, insa ele depind de starea in care sunt consumate. Compoturile, dulceturile sau toppingurile cu fructe de padure nu sunt recomandate, intrucat mare parte a vitaminelor si enzimelor se distrug prin preparare la temperaturi de peste 40 de grade C, avertizeaza specialistii. Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori ai Universitatii din Copenhaga, pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerii cauzate de osteoartrita si nu produce niciunul dintre efectele secundare neplacute, asociate cu analgezicele obisnuite, scrie Doctorul Zilei.

Cum se schimbă nevoile tenului de la o vârstă la alta. Pe măsură ce trece timpul, pielea noastră este expusă multor factori care îi grăbesc degradarea: soarele, gerul, poluarea, dieta, stilul de viaţă şi viciile. E drept că nu poţi lupta împotriva îmbătrânirii, dar poţi înţelege cum lucrează pielea şi care-i sunt nevoile. Este acea vârstă la care tinerele femei încep să observe schimbări la nivelul organismului lor. Dacă vorbim despre ten, vorbim despre o piele care începe să-şi piardă din strălucire şi din elasticitate. Acest lucru se întâmplă deoarece, după 25 de ani, are loc o încetinire a producţiei de colagen şi de elastină, iar asta duce la apariţia ridurilor fine de sub ochi şi la imperfecţiuni precum petele pigmentare, vergeturile de pe corp sau cicatricele lăsate de acnee, notează Click pentru femei.

Celulele ”reprogramate” pot folosi materiale sintetice pentru a construi structuri în interiorul organismelor. Cercetătorii au experimentat cu polimeri pentru a modifica comportamentul celulelor. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford au defăşurat o serie de experimente în care au reuşit să „reprogrameze” celulele să folosească materiale sintetice pentru a construi o serie de structuri funcţionale în interiorul organismelor. Cercetătorii explică faptul că au folosit un ansamblu chimic vizat genetic (GTCA) care le-a permis să construiască o serie de structuri artificiale în creierul unor mamifere, dar şi pe neuronii unor viermi din specia C. elegans. Aceste structuri au fost realizate din două materiale biocompatibile cu proprietăţi electrice diferite: unul dintre acestea era izolator, în timp ce cel de al doilea era conductor electric, arată Desoperă.ro.

10 mituri despre aparatul dentar. Deși vedem tot mai des aparate dentare în ultima perioadă, circulă în continuare o mulțime de prejudecăți la adresa lor. De la „aparatele dentare sunt doar o modă” la „nu aș putea trăi cu așa ceva”, aceste instrumente de îngrijire orală sunt subiectul a numeroase legende. Aparatele dentare sunt doar pentru copii și adolescenți. Greșit! Aparatele dentare nu au vârstă. Mai ales aparițiile recente au capacitatea de a corecta poziționarea dinților sau a maxilarului la orice vârstă. E clar că această chestiune ține de gusturi, dar noi nu considerăm aparatele dentare ca fiind neplăcute vederii. În cazul în care începi să te întrebi cum te va mai plăcea cu aparat dentar, oprește-te acum! În primul rând, așa cum am spus, aparatele dentare nu sunt urâte. Deși e adevărat că totul depinde și de gradul de suportabilitate personală, experții consideră că după câteva zile o să și uiți că porți aparat, scrie Divahair.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro