Sari direct la conținut

Utile: De ce atât de puțini copii mici se îmbolnăvesc de coronavirus?; Reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

De ce atât de puțini copii mici se îmbolnăvesc de coronavirus? De obicei, sugarii, persoanele de vârstă înaintată și cele cu sistem imunitar slăbit sunt cele mai vulnerabile la boli. Noul coronavirus nu este diferit, cu o singură excepție. Din motive încă neînțelese, sugarii nu se îmbolnăvesc, iar oamenii de știință încă nu pot explica de ce. Cercetările efectuate în China asupra pacienților infectați de coronavirus au relevat că au fost înregistrate doar nouă cazuri de copii cu vârsta de până la un an care au fost spitalizați. Una dintre complicațiile cele mai alarmante ale COVID-19 este sindromul respirator acut, un tip de răspuns autoimun numit „furtună de citokine”, iar acest detaliu ar putea furniza indicii cu privire la imunitatea copiilor. Copiii mici nu au acest răspuns la noul coronavirus, deși pot fi afectați de „furtuna de citokine” în cazurile acute de gripă, conform Incrediblia.ro.

Reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic. În această perioadă este foarte important să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva pericolelor. Celebrul nutriţionist italian Gianluca Mech ne vine în ajutor cu o serie de sfaturi de care trebuie să ţinem cont pentru a ne întări organismul. Nutriţie corectă: este recomandat să consumaţi mai multe fructe şi legume de sezon, cereale integrale, nuci şi seminţe. Este foarte importantă limitarea pe cât posibil a aportului de alimente bogate în grăsimi saturate şi carbohidraţi simpli; Consumaţi probiotice (prezente în alimente precum iaurtul alb sau în suplimente alimentare, cum ar fi Tisanoreica Flor). Acestea ajută la reducerea incidenţei infecţiilor respiratorii şi gastro-intestinale, infomează Adevărul.

Cum să vorbești cu copilul despre boala cauzată de noul coronavirus. 8 sfaturi care te pot ajuta. Coronavirusul a schimbat modul de viață al românilor. Școlile și grădinițele s-au închis, iar mulți părinți sunt nevoiți să lucreze de acasă. În acest timp, pe toate mediile de informare suntem bombardați cu date, unele copleșitoare, despre Covid-19. Printre cei mai expuși la astfel de informații sunt copiii. Au o mulțime de întrebări la care așteptă răspunsuri pe înțelesul lor. Iată câteva sfaturi despre cum să discuți cu copilul despre boala cauzată de coronavirus. Începe prin a-i îndemna pe copii să vorbească despre această problemă. Află cât de mult știu deja și lasă-i să conducă discuția. Copiii au dreptul la informații reale despre ceea ce se întâmplă în lume, dar adulții au, de asemenea, responsabilitatea de a-i feri de discomfort, potrivit Click.ro.

Plante si legume de primavara care te ajuta sa elimini grasimea acumulata in sezonul rece. Legume si plante uimitoare! Primavara este prilejul perfect pentru a slabi si pentru a te simti mai energica, mai supla si mai sanatoasa. Pare ca unele legume de primavara pentru slabit au fost special create pentru o dieta fresh, potrivita cu vremea de afara. Sparanghelul este alimentul perfect in aceasta primavara. Cu un continut scazut de sodiu si o cantitate mare de potasiu, el ajuta la echilibrarea electrolitilor si reduce senzatia de balonare. Mazarea este plina de fibre si proteine, dar saraca in grasimi, ceea ce o face alimentul perfect pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Spanacul este elementul perfect pentru dieta unei femei, mai ales pe timp de primavara, cand frunzele sunt proaspete si crocante, arată Doctorul Zilei.

Persoanele care se vindecă de coronavirus pot pierde până la 30% din funcţia pulmonară. Persoanele care se refac după ce au fost bolnave de COVID-19 pot pierde 20-30% din funcţia pulmonară şi avea dificultăţi atunci când merg mai repede, potrivit unor medici din Hong Kong. „Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienţi pot înregistra o scădere de 20-30% a funcţiei pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin. Dintre cele peste 169.000 de persoane infectate la nivel mondial, aproape 78.000 şi-au revenit. Efectele pe care le are virusul asupra plămânilor au fost observate de medici din Hong Kong. Aceştia au constatat că la fiecare 12 persoane externate după ce au fost bolnave de COVID-19, două-trei aveau redusă funcţia pulmonară, infomează Descoperă.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro