Sari direct la conținut

Utile: De ce nu este sănătos să pui capacul invers la cratiță, când o depozitezi în frigider; Cinci beneficii terapeutice ale argilei

HotNews.ro
Utile , Foto: Colaj foto
Utile , Foto: Colaj foto

De ce nu este sănătos să pui capacul invers la cratiță, când o depozitezi în frigider. Atunci când punem o cratiță sau o oală în frigider, avem uneori tendința să întoarcem capacul cu mânerul spre interior, pentru ca recipientul să intre mai ușor sau pentru a putea așeza o farfurie sau un alt obiect peste vasul respectiv. Dar este acest obicei sănătos? Gândește-te că pe mâinile tale și în mediul în care gătești sunt o mulțime de microorganisme, care se pot distribui pe fața exterioară a capacului și pe mânerul acestuia. Atunci când întorci capacul invers, bacteriile și alți agenți patogeni din mediu pot pătrunde în hrana preparată, infestând-o, scrie Divahair.ro.

Un medicament pentru malarie, eficient în tratarea coronavirusului – studiu. Un tratament banal pe bază de clorochină, un medicament utilizat frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficienţă împotriva coronavirusului. Anunţul a fost făcut marţi de Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, pe baza rezultatelor unui studiu clinic efectuat în China. „Ştiam deja că clorochina era eficientă in vitro împotriva noului coronavirus şi evaluarea clinică făcută în China a confirmat-o”, a explicat profesorul Raoult, specialist de renume în boli infecţioase. Afirmaţiile acestuia se bazează pe un studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi şi publicat în 19 februarie în jurnalul BioScience Trends, notează Descoperă.ro.

Cinci beneficii terapeutice ale argilei. Argiloterapia are un efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi tratează numeroase afecţiuni. Dintre toate tipurile de argilă – albă, galbenă, roşie, verde şi gri –, sortimentul galben este cel mai apreciat datorită proprietăţilor sale. Tratamentul cu argilă este foarte bun pentru afecţiuni precum ulcerul gastric, gastrita, colita, hemoroizii, constipaţia, pancreatita cronică şi diareea. Argila ajunsă în stomac formează un fel de peliculă care calmează durerile, căci favorizează cicatrizarea rănilor gastrice. Pentru astfel de cure, trebuie aleasă o argilă grasă, cernută fin, lipsită de nisip sau de alte impurităţi. Argila este recomandată şi pentru tratarea hipertensiunii arteriale de origine renală, a hipotensiunii şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei arteriale şi venoase, Click.ro.

Remedii pentru întărirea părului. Dacă observi că pierzi tot mai mult din podoapa ta capilară, nu te grăbi să apelezi la tratamente costisitoare. Încearcă mai întâi câteva remedii naturale care acţionează eficient şi cu blândeţe. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, nu este exclus să observi că părul a început să-ţi cadă tot mai mult. De altfel, specialiştii estimează că peste 60% din persoanele cu vârste de peste 20 de ani au probleme cu pierderea podoabei capilare. Vestea bună este că există o serie de preparate din plante care pe lângă faptul că întăresc şi hrănesc rădăcina firulului de păr, înlătură mătreaţa şi dau părului un aspect sănătos şi strălucitor. Tratamentele se fac, în general, pe perioade lungi, de circa şase luni. În plus, pentru a stimula circulaţia sanguină la nivelul scalpului se recomandă periajul părului de două ori pe zi, câte 5 minute, informează Click pentru femei.

Cum se manifestă pneumonia. Simptomele apar brusc. Pneumonia este o infecţie serioasă, care afectează plamânii, sau mai bine spus tractul respirator inferior. Ea este cauzată de bacterii, de virusuri sau, în cazuri mai rare, de paraziţi sau de alte microorganisme. Din păcate însă, în 65% dintre cazuri, microorganismul (bacteria sau virusul) care cauzează pneumonia nu este identificat nici dupã testele efectuate. Pneumonia debutează de obicei când o persoană inhaleazã în plămâni particule de aer infectat. În alte cazuri, se dezvoltă în timpul sau după contactarea unei infecţii virale superioare, cum este o răceală sau o gripă. Pneumonia mai apare şi ca o complicaţie a unei boli virale, cum ar fi pojarul sau varicela, potrivit Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro