Utile: Dieta care vindecă depresia. Ce spun nutriționiștii; Endometrioza, „boala femeilor neiubite”
Cauzele căderii părului: de la infecţii la boli de tiroidă. Cauzele căderii părului. 65% dintre femeile cu vârste de peste 20 de ani se confruntă cu această problemă. Este un lucru normal să pierdem până la 100 de fire de păr zilnic, deoarece firul de păr creşte între 2 şi 6 ani, după care cade şi este înlocuit cu altul. Însă căderea în exces a părului ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru că poate fi cauzată de diferite afecţiuni: dereglări hormonale, chisturi ovariene, sifilis sau alte boli. Schimbările şi dereglările hormonale cauzează căderea temporară a părului, notează Doctorul Zilei.ro.
Dieta care vindecă depresia. Ce spun nutriționiștii. Când te simți obosit, îngrijorat, când nu te poți bucura de lucrurile bune care ți se întâmplă ai nevoie de ajutor! Până identifici cauzele dispoziției tale mai puțin bune, adoptă dieta care vindecă depresia. Un loc fruntaș în top III cele mai eficiente alimente care vindecă depresia îl ocupa nucile și alunele. Aceste fructe uscate sunt bogate în triptofan, un aminoacid de care corpul are nevoie pentru a stimula eliberarea de serotonină. Cercetătorii spanioli au descoperit că cei care consumă des nuci și alune au un nivel mai mare de serotonina în corp. Dacă vrei să scapi de stres, mănâncă ciocolată neagră sau consumă o băutură pe bază de cacao, scrie Click pentru Sănătate.
Legătura dintre aluminiu şi Alzheimer. Ştiinţa a confirmat: Expunerea la acest element chimic, factor de risc în cazurile ereditare. Un studiu recent oferă dovezi care leagă expunerea la aluminiu de cazurile de Alzheimer ereditare. Un studiu recent oferă o perspectivă nouă asupra cazurilor de Alzheimer familiar, maladie care se transmite genetic de la părinţi la copii, şi o concentraţie ridicată de aluminiu în ţesuturile cerebrale ale persoanelor care au decedat de această afecţiune. Asocierea dintre aluminiu şi beta amiloide, proteinele care se depun în ţesuturile cerebrale şi duc la degradarea funcţiilor neuronale, a fost teoretizată de mai bine de 40 de ani, iar diferite studii desfăşurate în Regatul Unit au identificat urme semnificative de aluminiu în ţesuturile persoanelor diagnosticate cu Alzheimer familial, potrivit Descoperă.ro.
Endometrioza, „boala femeilor neiubite”. Endometrioza este o afecțiune ginecologică, în care celule similare cu cele care se formează în interiorul uterului (celule endometriale) migrează prin trompele uterine și se implantează în afara uterului. Celulele endometriale se desprind și sunt eliminate în fiecare lună în timpul menstruației. În popor este denumită boala femeilor neiubite, iar doctorul Voicu Simedrea, de la 1st Medical Clinica explică: „Acesta este boala femeilor frumoase, tinere, aflate în primii ani ai fertilității. Nu lipsa de afecțiune generează boala, ci chiar invers, boala are drept consecință invaliditatea sexuală, socială și chiar biologică”, conform Doctorul Zilei.ro.
Bamele, ideale în curele de slăbire. Seamănă la formă cu fasolea păstăi, la gust cu vânăta sau sparanghelul şi au efecte benefice pentru întregul organism. Bamele au foarte puţine calorii, multă apă, vitamine şi mucilagii care stimulează tranzitul intestinal. Ajută la curăţarea ficatului de toxine şi elimină surplusul de kilograme. Sunt bogate în vitaminele A, C, B1, B2, B9 şi în minerale precum calciu, magneziu, potasiu şi zinc, nu conţin grăsimi saturate sau colesterol şi sunt sărace în calorii, aşadar pot fi folosite cu succes în curele de slăbire. Au doar 31 de calorii la suta de grame. Stabilizează nivelul zahărului în sânge, fiind benefice în ţinerea sub control a diabetului de tip 2, relatează Click.ro.