Utile: Nu te lasa pacalit de alimentele light!; Ce se poate face pentru a limita cresterea rezistentei bacteriene la antibiotice; Cum iti dai seama ca ai ficatul "obosit"?
Moda periculoasa: bijuterii in ochi. Moda bijuteriilor oculare face furori in SUA. In ciuda caracterului inofensiv proclamat de specialisti, care au dezbatut amplu procedura, tot mai multe voci ale expertilor avertizeaza asupra riscurilor pe care le implica astfel de interventii. Procedura de implant are patent olandez. Institutul pentru inovatie chirugicala din Rotterdam a realizat primele 10 implanturi si a scris despre ele, in 2003, in revista Journal of Cataract & Refractive Surgery, sustinand ca introducerea de bijuterii de platina in globul ocular nu genereaza nicio complicatie la cateva luni dupa procedura, noteaza doctorulzilei.ro
Tratament pentru infectia urinara. 3 sfaturi care te ajuta. Nevoia imperioasa de a urina ar putea candida la titlul de „cel mai penibil simptom”, iar infectia urinara, la titlul de „cea mai umilitoare boala”. Vezi cum sa o tratezi! Daca ai avut deja o cistita, sigur am reusit sa-ti trezesc niste amintiri neplacute; daca nu, mai bine afla cum s-o previi, caci e putin probabil sa scapi – statisticile spun ca nu exista femeie sa nu faca cel putin o infectie urinara in viata ei. In 90% din cazuri, cea care te plimba de zeci de ori pe zi la baie se numeste Escherichia Coli, o bacterie banala, care traieste in zona perineului si care are abia asteapta sa se agate cu piciorutele-i microscopice de mucoasele tale si sa te necajeasca, scrie Libertatea.
Nu te lasa pacalit de alimentele light! Produsele dietetice sunt la moda in ultimele decenii. Ce inseamna produse light si de ce trebuie consumate cu grija, afla mai jos. Auzim deseori in reclame sau vedem pe eticheta produselor „0% grasimi”, „0% zahar”, „0% calorii”. Termenul „light” „este speculat la maximum de firmele de bauturi racoritoare si de alimente. Un produs light nu inseamna insa ca daca il consumi la discretie nu te vei ingrasa. Rezultatele studiilor arata exact contrariul: desi sunt recomandate in dieta, pot aduce kilograme in plus. Deseori, produsul cu 0% grasimi are adaos mai mare de zahar ori invers, informeaza Click.
Ce se poate face pentru a limita cresterea rezistentei bacteriene la antibiotice. Rezistenta la antibiotice, o problema majora de sanatate publica la nivel european si global este in cea mai mare masura o consecinta a abuzului si a utilizarii eronate a antibioticelor. Ca rezultat al selectarii de bacterii rezistente, pacientii pot suferi de infectii produse de astfel de bacterii (multi)rezistente la antibiotice. Aceste infectii sunt mai dificil de tratat, determinand cresteri ale letalitatii sau ale duratei pana la vindecarea lor. In lipsa unor antibiotice active, unele interventii ale medicinii moderne care induc o stare de imunodepresie marcata – transplant de organe, tratament citostatic sau imunosupresor – nu mai sunt posibile, deoarece implica un risc major de infectii imposibil de tratat, anunta doctorulzilei.ro
De ce fac tinerii bolile batranetii. Infarct sau reumatism? Intalnite candva doar la bunicii nostri, astfel de probleme de sanatate sunt in prezent tot mai des diagnosticate la persoane sub 40 de ani. Iata cum le poti recunoaste si preveni! Infarctul miocardic, hipertensiunea, glaucomul, ficatul gras si problemele erectile sunt tot mai des intalnite in randul celor de pana in 40 de ani. De vina sunt, in principal, stresul, obezitatea, fumatul, sedentarismul si alimentatia bogata in grasimi (care duce la cresterea colesterolului „rau”). Accident vascular cerebral, chiar si la 30 de ani Infarctul la 30 de ani nu mai este o raritate, atrag atentia specialistii in domeniu. Alimentatia bogata in grasimi nesanatoase si saraca in nutrienti duce la depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange (ateroscleroza), factor de risc in aparitia infarctului, scrie Adevarul.
Cum iti dai seama ca ai ficatul „obosit”? Chiar daca sarbatorile au trecut de ceva timp, efectele lor asupra sanatatii pot persista mult timp. Iata cum iti dai seama daca ficatul tau a fost afectat. Alimentele grase, picante, bauturile alcoolice si sucurile pe care le consumam de sarbatori afecteaza cel mai tare ficatul, care are rolul de afiltra toxinele din sange. Care sunt simptomele unui ficat obosit. Cel mai des intalnit simptom este senzatia de oboseala persistenta, care nu discapre nici cand te odihnesti suficient. Mai poti avea dureri abdominale sau icter (pielea galbena). Daca ai varsaturi, greta, lipsa poftei de mancare sau febra, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatita virala, noteaza Libertatea.