Sari direct la conținut

​Utile: Poate o persoană care s-a vindecat să răspândească coronavirusul?; Efectele dezastruoase ale poluării. Hematolog: Ne confruntăm cu o ”epidemie” de leucemii mai agresive ca niciodată!

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Efectele dezastruoase ale poluării. Hematolog: Ne confruntăm cu o ”epidemie” de leucemii mai agresive ca niciodată! Dacă înainte întâlneam o leucemie acută, o dată la șase luni, anul acesta, în doar două luni, am avut deja nenumărate cazuri de acest fel, cu complicații majore. Cred că printre cauze se află și nivelul crescut de poluare al aerului din București,” a declarat, dr. Mihaela Andreescu, medic primar hematolog, potrivit Doctorul Zilei.

Poate o persoană care s-a vindecat să răspândească coronavirusul? Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că virusul ar putea să supravieţuiască în corpul persoanelor infectate chiar şi după recuperare. Un studiu restrâns efectuat de către oamenii de ştiinţă din China a ajuns la concluzia că coranvirusul (COVID-19) poate rămâne în organismul persoanelor care s-au vindecat pentru o perioadă care poate atinge chiar şi două săptămâni, notează Descoperă.

Care este diferența dintre apă, săpun și dezinfectant. Cercetările efectuate de oamenii de ştiinţă italieni au arătat că gelurile dezinfectante pentru mâini au proprietăţi foarte slabe de curăţare şi conţin mulţi alergeni. Cu cât dezinfectanții au o cantitate mai mare de alcool, cu atât sunt mai puternici. Însă această proprietate este cea mai periculoasă pentru pielea mâinilor noastre, deoarece, în mod inevitabil, pielea devine mai uscată şi mai vulnerabilă la acţiunea nefavorabilă a mediului înconjurător, conform Click.

Mituri false despre bateria telefonului mobil. Nu este bine să ții telefonul la încărcat peste noapte. Adevăr: Fie că ții la încărcat bateria telefonului mobil până când atinge procentul de 100%, fie că ții conectat aparatul la priză până a doua zi, rezultatul este același. Senzorii opresc alimentarea de îndată ce bateria este complet încărcată, menționează Sergio Flores, inginer electronist în cadrul grupului Samsung, pentru ‘Reader’s Digest’, scrie Libertatea pentru femei.

Legătura nebănuită dintre cancerul vezicii urinare și apa de la robinet. Cel mai frecvent cancer al vezicii urinare este carcinomul cu celule de tranzitie. Cancerul vezicii urinare este, asadar, al cincelea cel mai frecvent cancer din Europa si este de aproximativ cinci ori mai frecvent la barbati decat la femei. Cafea, indulcitori artificiali si alcool: insa nu exista nicio dovada clara ca prin consumul acestor substante creste riscul de a dezvolta cancer de vezica urinara, potrivit Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro