Utile: Profita de catina, cel mai complex medicament al naturii; Cum detectezi cancerul pancreatic cu un simplu selfie; Se deformeaza coloana de la ghiozdanul prea greu? Bolile de spate cele mai grave pe care le fac copiii
Profita de catina, cel mai complex medicament al naturii! Vrei sa-ti intaresti imunitatea, sa nu se prinda nici o boala de tine toata iarna? Atunci e cazul sa-ti faci serioase provizii de catina. Micile bobite portocalii se gasesc deja in toate pietele si sunt valoroase pentru sanatate. Catina e, in primul rand, o „bomba” de vitamina C, fiind mult peste citrice sau alte fructe de padure. Contine si vitaminele A, B, E, F, D, K, minerale (fier, potasiu, fosfor, magneziu, calciu), acizi grasi esentiali si mult betacaroten (peste nivelul morcovului). Toate acestea fac din catina o minunatie de fruct. I se mai spune ginsengul romanesc sau „cel mai bun vaccin antigripal”, potrivit Click!
Se deformeaza coloana de la ghiozdanul prea greu? Bolile de spate cele mai grave pe care le fac copiii. Primii ani de scoala inseamna pentru un copil si un posibil debut al unor boli ce afecteaza coloana vertebrala deformand-o. Este vorba mai ales de scolioze si cifoze, afectiuni care tratate necorespunzator pot avea complicatii grave. Cel mai frecvent, asa numitele deformari de ax ale coloanei vertebrale apar intre 9 si 11 ani iar medicii din scoli ar trebui sa fie primii care sa le identifice. Integral pe Doctorul zilei.
Cum detectezi cancerul pancreatic cu un simplu selfie. Cancerul se afla in topul bolilor grave cu care umanitatea se confrunta in perioada contemporana. Printre cele mai periculoase forme ale acestuia se numara cancerul pancreatic, cu o rata de supravietuire de 9%. Depistarea se realizeaza foarte greu din cauza faptului ca este ascuns in cavitatea abdominala, astfel ca persoanele afectate ajung la medic prea tarziu, in stadiile terminale. Principala provocare a medicilor, dar si a oamenilor de stiinta, este sa gaseasca o metoda prin care prezenta bolii sa fie semnalata la timp si dezvoltarea ei sa fie stopata. O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Washington din Statele Unite si-a unit fortele si a lucrat la o aplicatie-minune pentru smartphone, care sa depisteze cancerul pancreatic, dar si alte afectiuni cu ajutorul unui simplu selfie. BiliScreen: asa se va numi instrumentul cu ajutorul caruia utilizatorii vor putea sa afle daca sufera sau nu de cancer, informeaza Diva Hair.
Ce inseamna daca urinezi cu sange. Multi se intreaba ce inseamna daca urinezi cu sange, iar raspunsul poate fi destul de complex. Uneori poate fi vorba de o infectie urinara, dar nu sunt excluse nici bolile grave, precum cancerul. Culoarea urinei poate spune multe despre starea ta de sanatate si poate fi influentata de ceea ce mananci sau bei. De exemplu, sfecla rosie poate colora in rosu urina. De asemenea, anumite medicamente, precum anticoagulantele si ciclofosfamida, pot avea acest efect asupra urinei. Dar daca observi sange in urina, cel mai bine este sa te adresezi medicului pentru investigatii amanuntite, pentru ca nu este un semn de bun augur. Iata ce poate ascunde prezenta sangelui in urina! Termenul medical pentru prezenta sangelui in urina este hematurie si poate avea numeroase cauze, anunta Libertatea pentru femei.
Obiceiuri care iti distrug sanatatea mintala. Bolile cognitive sunt provocate de factori precum genetica si varsta, insa unele activitati zilnice pot creste riscul ca acestea sa apara mai devreme. Problema este ca multi oameni nu acorda atentie acestui organ si, in ciuda recomandarilor, provoaca imbatranirea lui prematura. In consecinta, este cauzata deteriorarea neuronilor si a tesuturilor cerebrale, care afecteaza abilitatile sale si interfereaza cu functiile esentiale ale creierului si care sunt necesare pentru buna calitate a vietii. Iata cum afectezi zilnic sanatatea creierului: mananci prea mult zahar, nu mananci micul dejun, nu bei suficienta apa, scrie Click! pentru femei.
Cat sunt de bune laxativele pentru organism? Laxativele sunt suplimente alimentare sau medicamente care stimuleaza tranzitului intestinal, fiind un remediu al constipatiei. Exista sub multiple forme si se pot administra fie pe cale orala (solutii, capsule, tablete), fie intrarectal (supozitoare, clisme). Medicul gastroenterolog Adelina Popescu explica pentru CSID de ce laxativele nu trebuie luate timp indelungat si care sunt efectele pe care le au la nivelul organismului. Abuzul de laxative poate duce la paralizie intestinala, constipatie, sindrom de intestin iritabil, insuficienta renala, deshidratare, melanozis coli (coloratie maronie a mucoasei peretelui colonic ce poate predispune la cancer de colon), informeaza CSID.