Sari direct la conținut

Utile: Riscurile obezităţii la copii; Mişcarea ochilor joacă un rol important în modul în care ne reamintim

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Mişcarea ochilor joacă un rol important în modul în care ne reamintim. Ochii noştri sunt antrenaţi să identifice similitudinile dintre ceea ce vedem şi ceea ce am mai văzut. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Rotman (RRI) din Baycrest, Canada, au aflat în cadrul unui studiu recent că modul în care ne mişcăm ochii reprezintă un indicator al modului în care ne aducem aminte anumite imagini şi detalii. De asemenea, tiparele modului în care ni se mişcă ochii ar putea fi folosite pentru a identifica eventualele erori ale memoriei, potrivit Descoperă.

Acest tip de muzică stimulează aproape 100% din scoarța cerebrală. Psiholog: ”Neuronii capătă un ritm specific geniilor”. ”Orice muzica este eficientă, in mod sigur, dar s-a dovedit ca piesele din repertoriul clasic si romantic activeaza cel mai mult creierul, muzica in stil baroc in special, adica Bach, Telemann, Handel. Muzica lui Mozart activeaza aproape 100% din scoarta cerebrala, neuronii capătă un ritm specific geniilor, scrie Doctorul Zilei.

Riscurile obezităţii la copii. Copiii şi adolescenţii obezi prezintă riscuri crescute de a dezvolta boli grave la nivelul întregului organism, de la cele cardiovasculare, endocrine, gastrointestinale, neurologice, pulmonare, la afecţiuni ortopedice, dermatologice, psihosociale, precum şi limitări funcţionale. Comorbidităţi precum diabetul de tip ll şi steatoza hepatică (boala ficatului gras), care erau considerate boli ale adultului, sunt frecvent diagnosticate, în momentul de faţă, la copiii cu obezitate, relatează Click.

Scapi de halitoză în câțiva pași simplu de urmat. Scapi de halitoză numai dacă știi cui să i te adresezi.Mirosul urât al gurii nu este doar deranjant. Poate fi și semnul unor boli. Din fericire, o vizită la stomatolog te poate scoate din impas. Periază-ți dinții corect și regulat. Din cauza faptului că halitoza este produsă de bacterii, primul pas în combaterea ei este să scapi de bacterii, relatează Libertatea pentru femei.

Cât de des poţi face RMN. Deoarece RMN-ul nu presupune utilizarea de radiații (cum este în cazul tomografiei sau al radiografiei), ci un câmp magnetic, în general, oamenii de știință consideră că procedura este lipsită de efecte nocive. Specialiștii sunt de părere că nu există un număr minim sau maxim de RMN-uri, conform Diva Hair.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro