Sari direct la conținut

Utile: Tot ce trebuie să ştii dacă ai luat coronavirus; Febra e semn că imunitatea funcționează la capacitate maximă

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Tot ce trebuie să ştii dacă ai luat coronavirus. Noul tip de coronavirus se manifestă prin debutul brusc al cel puţin unuia din următoarele: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respiraţiei (creşterea frecvenţei respiratorii) care necesită sau nu spitalizare. Dacă ai luat coronavirus trebuie: să te tratezi simptomatic. Mai exact, vei lua antipiretice, pentru a scădea febra. Tusea şi durerea în gât sunt tratate în funcţie de recomandarea medicului, potrivit Descoperă.ro

Febra e semn că imunitatea funcționează la capacitate maximă. Febra nu este altceva decât modalitatea organismului de a lupta cu boala. Medicamentele luate înainte de a se depăşi valoarea de 38,5 grade Celsius, scad febra, dar distrug şi anticorpii. Mulţi intră în panică atunci când fac febră mai mare de 38 de grade şi o tratează agresiv, fără a şti că, de fapt, febra, atât la copii, cât şi la adulţi, nu este decât un semn că imunitatea funcţionează la capacitate maximă, conform Doctorul Zilei.

Trei mituri despre gastrită. Mitul 1. „Durerea de stomac este produsă de Helicobacter pylori.” Adevărat şi fals. Pe lângă infecţia cu Helicobacter pylori, gastrita poate fi cauzată şi de: administrarea de medicamente antiinflamatoare (pentru durere), fără a proteja stomacul; vârsta înaintată; consumul excesiv de alcool; reacţia autoimună a organismului (situaţia în care sistemul imunitar se întoarce împotriva propriilor celule), scrie Click.

Mineralul care tratează depresia mai bine decât oricare medicament. Se pare că magneziul este mineralul minune după care organismul nostru tânjește. Studii științifice au dezvăluit că 248 mg de magneziu pe zi pot duce la o dispariție uluitoare a simptomelor de depresie. Multe alimente conțin natural magneziu. Acestea sunt: spanac, mangold, semințe de dovleac, ciocolată neagră, migdale, conform Doctorul Zilei.

Cum recunoşti dacă ai anemie. Simptomele sunt: letargie, paloare, hemoragie, tahicardie, infecţii, insuficienţa cardiacă congestivă. Anemia falciformă este ereditară şi apare ca un rezultat al tulburării unui tip de celule roşii din sânge. Este o boală ce îţi pune viaţa în pericol şi nu poate fi prevenită. Simptomele sunt: atacuri de durere în braţe, picioare şi stomac, îngălbenirea albului ochilor, febră, oboseală cronică, tahicardie, paloare, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro