Utile: Un studiu leagă carantina de mutaţiile coronavirusului; Recunoaşte semnele diabetului la copil
Cătina cu miere, recomandată și de medici. Întărește sistemul imunitar și ține infecțiile și virozele la distanță. Efectele benefice ale boabelor de cătină asupra sănătății sunt cunoscute încă din Antichitate. Fructele sunt folosite atât pentru prepararea ceaiurilor, cât și a sucurilor, siropurilor și uleiurilor. Cătina este de zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele. Conține, de asemenea, vitaminele A, B complex, K, P și F. Vitamina E din cătină este foarte importantă în procesele de regenerare ale organismului. Cătina este foarte indicată în stimularea sistemului imunitar, în tratarea răcelilor, gripei, infecțiilor. Pentru tratarea hepatitei și a cirozei, sucul de cătină precum și decoctul de cătină sunt excelente, potrivit Doctorul Zilei.
Un studiu leagă carantina de mutaţiile coronavirusului. Medicii din Wuhan au identificat simptome mai accentuate în cazul pacienţilor care au apărut după declararea carantinei generale, în 23 ianuarie. Trei studii independente au ajuns la concluzia că declararea carantinei în masă pentru locuitorii din Wuhan pentru a limita transmiterea coronavirusului a dus la schimbarea evoluţiei coronavirusului, devenind astfel mai greu de detectat. O echipă de cercetători a Universităţii Pekin şi a Academiei Chineze de Ştiinţe a derulat un studiu în care au analizat 103 mostre colectate de la pacienţi din China şi din alte ţări afectate. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că primele cazuri din Wuhan au dus la apariţia a două tulpini diferite de coronovirus, cea mai recentă fiind considerată mai agresivă, informează Descoperă.ro.
Recunoaşte semnele diabetului la copil. Diabetul juvenil sau diabetul zaharat de tip 1 reprezintă cea mai frecventă formă de diabet zaharat întâlnită în patologia pediatrică – peste 90% din cazuri. Specifică bolii este incapacitatea celulelor din pancreas de a produce o cantitate suficientă de insulină, care favorizează descompunerea glucozei din amidon şi zaharuri. Un părinte nu trebuie să stea nepăsător dacă micuţul are des gura uscată, îi e sete frecvent, urinează mai des decât alţi copii şi, atenţie!, în cantităţi mari, acuză stare de oboseală, este predispus la infecţii ale tractului urinar, iar în istoricul medical al familiei există cazuri de diabet zaharat. Scăderea în greutate se numără printre primele semne ale diabetului la copii. Mai mult, stagnarea în creştere la sugari sau copiii mici poate fi primul semn că nivelul glicemic este crescut. Întotdeauna se recomandă tratament pe bază de insulină în caz de diabet juvenil, de cele mai multe ori administrat prin injecţii, scrie Click.ro.
Metoda care poate stabili potenţialul de metastază al cancerului pulmonar. Cercetătorii explică faptul că persoanele care dezvoltă acest tip de cacer au un risc crescut de metastază. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tulane, Statele Unite ale Americii, au identificat o proteină care poate fi folosită pentru a aproxima care sunt şansele ca o tumoare pulmonară să evolueze la etapa de metastază. Cercetătorii au studiat cancerul pulmonar cu celule non-mici, considerat una dintre cauzele de deces importante la nivel global, practica medicală arată că jumătate dintre cei care dezvoltă acest tip de cancer riscă să moară. Din păcate, oncologii nu au la dispoziţie un test care să îi ajute să stabilească dacă pacienţii au nevoie de o formă mai agresivă de tratament pentru a putea reduce riscul de deces, arată Descoperă.ro.
Metode garantate de stimulare a metabolismului. Un metabolism “leneş” este, de multe ori, asociat cu obezitatea, deoarece, în această situaţie, corpul asimilează mai multe calorii decât consumă. Specialiştii spun însă că principalii şi adevăraţii vinovaţi pentru nereuşita noastră în lupta cu kilogramele în plus sunt alimentaţia dezechilibrată şi sedentarismul. Alimentele bogate în vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime, precum fructele şi legumele, activează metabolismul, spun specialiştii. Mesele luate la intervale regulate de timp şi cu porţii mici menţin constantă metabolică, ceea ce ajută la consumarea mai rapidă a caloriilor. Cea mai bună metodă de a stimula metabolismul este sportul, informează Click pentru femei.