Sari direct la conținut

Utile: Viroza respiratorie, boala inceputului de scoala; Ce medicamente pot duce la ingrasare; Cele mai bune antibiotice din natura

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Viroza respiratorie, boala inceputului de scoala. Odata cu venirea toamnei si inceperea gradinitei sau a scolii, copilul dumneavoastra devine vulnerabil la bolile contagioase care de obicei se dezvolta rapid in cadrul colectivitatii. Lipsa de igiena a mainilor reprezinta un factor crucial in contractarea acestor boli. Una dintre acestea este viroza respiratorie sau raceala, asa cum o mai stim din popor, si care este una dintre cele mai frecvente infectii virale ale copilului, avand un potential grav, uneori chiar fatal daca nu este tratata corect si la timp. Viroza respiratorie este o infectie a tractului respirator superior, deoarece multe dintre simptome sunt localizate in principal la nivelul nasului si gatului. Doar in cazul complicatiilor, infectia coboara spre bronhii si plamani, provocand bronsite, pneumonii si atacuri de astm in cazul copiilor suferinzi de aceasta boala. Continuarea in Romania Libera.

Ce medicamente pot duce la ingrasare. Studii internationale recente au gasit o corelatie intre rata crescuta a obezitatii si administrarea haotica de antibiotice. Am cerut si parerea unor specialisti romani in legatura cu aceasta teorie. Una dintre cauzele neasteptate ale cresterii numarului de persoane supraponderale in tarile industrializate ar putea fi administrarea excesiva a tratamentelor pe baza de antibiotice, potrivit celor mai recente cercetari in domeniu. Dezechilibrarea florei in primii ani, o cauza. Un studiu care a monitorizat 11.500 de copii din Marea Britanie, aparut in publicatia „Jurnalul International al Obezitatii” si realizat de oamenii de stiinta americani de la Universitatea din New York, arata ca administrarea antibioticelor in primele sase luni de viata creste cu 22% riscul de obezitate dupa varsta de trei ani. Mai mult in Adevarul.

Tehnicile-minune care redau barbatia. Medicii romani invata de la straini cum sa isi ajute pacientii care au hipospadias, o malformatie a penisului foarte intalnita printre barbatii din Romania. Unul din 125 de copii romani se naste cu hipospadias, o malformatie congenitala a penisului imposibil de trecut cu vederea. De teama sa nu fie aratati cu degetul, multi dintre parintii copiilor afectati tainuiesc boala si fata de apropiatii lor, iar unii nici nu ajung la medic. La maturitate, cei afectati devin persoane singuratice, incapabile sa-si gaseasca o partenera. „Le este rusine, orice femeie stie cum arata un organ sanatos. Malformatia se vede usor inca de la nastere pentru ca majoritatea baietilor cu aceasta boala nu au preputul complet dezvoltat” , detaliaza prof. dr. Ahmed Hadidi, presedintele departamentului de Chirurgie Pediatrica din Emma Hospital, Germania, citat de EVZ.

Cele mai bune antibiotice din natura. Stiai ca poti lua antibiotice si fara sa consulti un doctor? Este vorba despre remedii naturale care au aceleasi proprietati ca cele ale antibioticelor. Usturoiul te scapa de amigdalita. Te-ai fi gandit ca gustosul preparat sub forma de mujdei este un bun leac impotriva amigdalitei? Nu trebuie decat sa pisezi trei – patru catei de usturoi, ii pui intr-un saculet de bumbac si ii aplici pe gatul persoanei bolnave seara, inainte de culcare. De asemenea, datorita alicinei, usturoiul este un leac bun si in cazul infectiilor produse de stafilococi (bronsite, furunculi, abcese). In cazul bronsitelor si al pneumoniilor, este bine ca, dimineata, sa intinzi pe o felie de paine un amestec format din doi catei de usturoi pisati, cu patrunjel tocat marunt si o lingura de ulei de masline, scrie Adevarul.

Ceaiul de musetel calmeaza gastrita/ Toamna, durerile de stomac se intetesc. Iata cum le poti trata. Gastrita este o afectiune inflamatorie si distrofica a mucoasei gastrice, producand dureri localizate imediat sub coaste. Aceasta poate fi acuta sau poate ajunge sa se cronicizeze in cazul in care nu se actioneaza pentru tratarea bolii. In aceasta situatie te poti trezi fie cu un ulcer, fie cu un cancer. Prin simptomele des intalnite: dureri in capul pieptului, senzatia de greata, pot aparea varsaturi, senzatii de arsura la stomac, in special dupa mese mai copioase sau dupa consumarea unor cantitati mari de alcool sau a unor alimente foarte picante. De asemenea, anumite medicamente antiinflamatorii si aspirinele pot face mult rau unui stomac in suferinta, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro