Utile: YouTube și Google facilitează pirateria și tocmai au pierdut un proces ”costisitor” din acest motiv; Sfatul unui renumit microbiolog: cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat
George Laurer, inventatorul scanerului pentru codurile de bare. Inginerul a revoluţionat distribuţia bunurilor de larg consum. Inginerul american George Laurer, care a dezvoltat scanerul pentru citirea codurilor de bare – o reprezentare de date codificată, destinată a fi interpretată pe cale optică, folosită în multe domenii, mai ales în cele industriale -, a murit la vârsta de 94 de ani. Codul de bare (Universal Product Code/ UPC) a revoluţionat distribuţia bunurilor de larg consum, fiind folosit în prezent la nivel mondial. Ideea de a folosi motivul unor dungi verticale pentru a stoca informaţii i-a venit lui Joseph Woodland – inginer mecanic, ce a lucrat pentru compania IBM timp de 35 de ani, înainte de a se pensiona în 1987 – atunci când desena linii în nisip, pe o plajă din Miami, în urmă cu 71 de ani. Însă, abia după ce Laurer (foto jos) a dezvoltat un scaner care putea citi codurile, tehnologia a putut fi folosită la nivel larg, transformând astfel radical felul de a face cumpărături, conform Descoperă.ro.
YouTube și Google facilitează pirateria și tocmai au pierdut un proces ”costisitor” din acest motiv. YouTube și Google tocmai au pierdut un proces care va fi de referință în industrie. Un tribunal a stabilit că cei doi giganți se fac vinovați de piraterie din cauza găzduirii pe YouTube a unor filme integrale. În teorie, pirateria pe YouTube nu este permisă în mod oficial. Asta înseamnă că nu ai voie să urci pe serviciul de streaming cel mai nou film Avengers în varianta integrală pentru că va fi blocat. Blocarea cu pricina se face automat prin intermediul unor semnături digitale asociate peliculelor. Acele semnături sunt oferite de marii producători de filme pentru a facilita blocarea. În mod evident, baza de date cu pricina este departe de a fi perfectă și favorizează filmele de la Hollywood, mai mult decât producții precum cele din România, India și cam orice altă țară, potrivit Playtech.ro.
Sfatul unui renumit microbiolog: cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat. Lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână, potrivit microbiologului Universității din New York Philip Tierno, care a efectuat un studiu în mii de case americane, în urma căruia a descoperit că peste 90% dintre locatari „dormeau” cu cel puțin trei factori alergeni detectabili. Oamenii își petrec, în medie, mai mult de o treime din viață în pat, dar acel loc se poate transforma rapid într-un „parc botanic” cu bacterii și fungi. Dacă așternuturile sunt lăsate pe pat mai mult de șapte zile, viața microscopică din paturi poate îmbolnăvi persoanele care le folosesc, arată Digi24.
Cum apare artroza mâinilor, ce este și cum se tratează. Multe oase din corp, inclusiv cele ale încheieturilor și mâinilor, sunt protejate de cartilaj. De-a lungul timpului, cartilajul se poate uza, dând naștere unor boli degenerative ale articulațiilor, precum osteoartrita, artrita reumatoidă și artrita posttraumatică. Osteoartrita este cauzată de modificările degenerative ale cartilajului și de apariția de țesut osos la nivelul suprafețelor articulare. În schimb, artrita reumatoidă este rezultatul unei afecțiuni autoimune. Ea apare atunci când sistemul imunitar atacă țesutul sănătos care protejează articulațiile. Artrita posttraumatică poate apărea în urma unui accident, atunci când mâinile au suferit o traumă. De exemplu, ruperea ori luxarea degetelor sau a încheieturilor de la mână pot provoca artrită posttraumatică. Statisticile au arătat că femeile sunt mai predispuse la artrită în comparație cu bărbații, relatează Divahair.ro.
Aceste fructe sunt pline de vitamine și au puține calorii. Combat guta și ”topesc” grăsimea de pe burtă. Agrișele, considerate ca fiind fructele minune pentru recăpătarea vitalității organismului, au un puternic efect antioxidant și multiple beneficii asupra sistemului imunitar. Ramurile sunt spinoase, iar frunzele sunt păroase. Florile sunt sub formă de clopot de culoare verzuie sau roșcată, de mici dimensiuni, apar la baza frunzelor în lunile aprilie și mai. Fructele, cunoscute sub numele de agrișe, sunt comestibile și au un gust dulce-acrișor. Substanțele active importante sunt: vitaminele A, B1, B2, B6, C și P, calciu, potasiu, sodiu, mangan, magneziu, fosfor, fier, zinc, iod, arată Doctorul Zilei.ro.