Sari direct la conținut

VIDEO Cel puțin 140 de oameni au fost răniți, după ce un tren și un camion s-au ciocnit, în Rusia. Nouă vagoane au deraiat

HotNews.ro
VIDEO Cel puțin 140 de oameni au fost răniți, după ce un tren și un camion s-au ciocnit, în Rusia. Nouă vagoane au deraiat
Accidentul de tren din Kotelnikovo, la aproximativ 1200 km sud de Moscova, regiunea Volgograd, Rusia, luni, 29 iulie 2024. Sursa foto: AP / AP / Profimedia

Cel puțin 140 de persoane au fost rănite luni în sudul Rusiei, după ce un tren care transporta 800 de pasageri s-a ciocnit cu un camion Kamaz la o trecere de cale ferată, ceea ce a dus la deraierea a nouă vagoane, au anunțat Căile Ferate Ruse, potrivit Reuters.

Trenul se deplasa de la Kazan, capitala republicii Tatarstan, la Adler, pe malul Mării Negre, iar mecanicul a frânat brusc când a văzut camionul Kamaz, al cărui șofer încălcase regulile de circulație și intrase pe trecerea la nivel în ciuda alarmelor, au adăugat Căile Ferate Ruse.

În momentul impactului, trenul avea aproximativ 65 km/h. Accidentul s-a produs în apropierea stației Kotelnikovo, care se află în sudul regiunii Volgograd, la aproximativ 1.200 km sud de Moscova.

„Aproximativ 140 de persoane au suferit tăieturi și vânătăi”, au mai transmis Căile Ferate Ruse, adăugând că 15 persoane, inclusiv trei copii, au fost duse la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Șoferul camionului Kamaz, care a fost aruncat la aproximativ 15 metri de locul impactului, era în stare gravă, conform canalului de Telegram Mash, care a publicat o înregistrare video ce arată rămășițele lovite ale cabinei camionului și un bărbat cu sânge pe față, despre care a precizat că era șoferul.

Mash scrisese anterior că două persoane au fost ucise în urma coliziunii, dar acest lucru nu a fost confirmat încă de oficialii ruși.

Imagini video publicate de agenția de presă de stat TASS arată vagoanele deraiate, care zăceau contorsionate şi lovite lângă calea ferată.

Ministerul rus pentru situații de urgență a anunțat că pompierii și salvatorii încearcă să-i scoată pe pasageri, precizând că în total nouă vagoane au deraiat.

INTERVIURILE HotNews.ro