Sari direct la conținut

VIDEO Un Cannes 2024 canin. „Black Dog”, o poveste despre un câine maidanez și un bărbat ieșit din închisoare câștigă „Un Certain Regard”

HotNews.ro
Actorul Eddie Peng si cainele Xin, protagonistii filmului Black Dog, care a castigat Un Certain Regard la Cannes 2024, Foto: Andreea Alexandru / AP / Profimedia
Actorul Eddie Peng si cainele Xin, protagonistii filmului Black Dog, care a castigat Un Certain Regard la Cannes 2024, Foto: Andreea Alexandru / AP / Profimedia

„Black Dog”, un film care relatează povestea unui bărbat eliberat din închisoare care se întoarce acasă în orașul său din China pentru a-l scăpa de câinii fără stăpân înainte de Jocurile Olimpice, doar pentru a se împrieteni cu unul dintre ei, a câștigat vineri competiția „Un Certain Regard” a Festivalului de Film de la Cannes, relatează Reuters.

Eddie Peng, care joacă rolul lui Lang în filmul regizorului Guan Hu, a participat la ceremonia de la Cannes împreună cu prietenul său cu patru picioare, ogarul Xin.

De altfel, a fost al doilea premiu într-o singură zi pentru Xin, care a îmbrăcat gulerul roșu Palm Dog după ce a primit premiul Juriului la o ceremonie separată care recompensează interpretările canine, Palm Dog.

Premiul juriului „Un Certain Regard” a fost acordat filmului francez „Povestea lui Souleymane”, filmul regizorului Boris Lojkine despre lupta unui imigrant guineean pentru a supraviețui la Paris.

Premiul „Un Certain Regard” pentru cel mai bun regizor a fost acordat atât italianului Roberto Minervini pentru „The Damned”, cât și regizorului zambiano-galez Rungano Nyoni pentru „On Becoming a Guinea Fowl”, în timp ce „Norah”, semnat regizorul saudit Tawfik Alzaidi, a primit o mențiune specială.

Regizorul și actorul canadian Xavier Dolan a condus anul acesta juriul format din cinci regizori și actori pentru competiția axată pe filme de artă care se desfășoară în paralel cu competiția principală, Palme d’Or.

În total, 18 filme au concurat pentru marele premiu.

Kodi, starul din „Dog on Trial”, a luat premiul cel mare la Palm Dog

Kodi, personajul princopal al filmului „Procesul unui câine”, a câștigat marele premi al Palm Dog, echivalentul canin al premiului principal al Festivalului de Film de la Cannes.

Grifonul a fost lăudat pentru performanța sa „uluitoare” în rolul lui Cosmos, un câine însoțitor pentru un bărbat cu deficiențe de vedere, care este judecat pentru un atac, într-un caz al cărui rezultat ar putea însemna moartea acestuia.

„Acest film este foarte important pentru că nu numai că explorează legătura dintre oameni și câini, ci are o privire satirică, comică, dar destul de profundă asupra modului în care domesticim câinii și a modului în care ne raportăm la câini și a modului în care sistemul nostru de justiție se referă la câini”, a spus criticul și membrul juriului Anna Smith.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro