Sari direct la conținut

VIDEO Una dintre surprizele sezonului: De pe locul 289 mondial, în semifinalele unui turneu ATP

HotNews.ro
Paul Jubb
Paul Jubb / Sursa foto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Paul Jubb trăiește cea mai frumoasă perioadă de până acum a carierei, jucătorul britanic în vârstă de 24 de ani reușind să surprindă specialiștii prin calificarea sa în semifinalele turneului ATP de la Mallorca. Performanța este cu atât mai mare cu cât britanicul a venit din calificări și se găsește în prezent pe locul 289 mondial.

Paul Jubb, locul 289 ATP, s-a calificat în semifinalele turneului de la Mallorca

Paul are parte pe iarba de la Mallorca de turneul carierei, ocupantul locului 289 mondial reușind să-l elimine în sferturi pe principalul favorit, americanul Ben Shelton.

Până la victorie, Jubb a fost nevoit să salveze și o minge de meci avută de adversar. Meciul a durat aproape trei ore, iar Paul Jubb a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 7-6 (10-8).

Cine este Paul Jubb


Jucător profesionist din 2020, Paul Jubb are 1.80 metri, iar victoriile reușite la Mallorca sunt primele importante din circuitul ATP (este pentru mulți un necunoscut).

A adunat în acest sezon $33,382 din premii. Este antrenat de Jaime Pulgar-Garcia. A început tenisul la vârsta de 4 ani, iar idolii săi sunt Rafael Nadal și Novak Djokovic. A jucat preț de trei ani în circuitul american al colegiilor.

Lovitura favorită este forehandul, suprafața pe care se simte cel mai bine este zgura, iar competiția cea mai dragă lui este Wimbledonul.

În ATP Live Rankings, Paul a înregistrat un salt important de 88 de locuri, el aflându-se acum pe 201.

În penultimul act al turneului spaniol de categorie „250”, pentru Jubb urmează meciul cu austriacul Sebastian Ofner (locul 54 mondial).

În cealaltă semifinală, față în față se vor afla chilianul Alejandro Tabilo, al patrulea favorit, şi veteranul francez Gael Monfils, cap de serie numărul şase.

Rezumatul partidei dintre Paul Jubb și Ben Shelton

INTERVIURILE HotNews.ro