Workshop la expozitia "The Human Body": Impactul tehnologiei moderne asupra dezvoltarii copilului
Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, MedLife si Events organizeaza marti, 23 iulie, de la ora 18.30, workshopul cu tema „Impactul tehnologiei moderne asupra dezvoltarii copilului”, sustinut de catre dr. Simona Druga -psihiatru copii si adolescenti si Stefana Dobre – psiholog clinician, Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie Mindcare. Evenimentul va avea loc in sala Multimedia a muzeului.
Cat de influentati sunt copii de expunerea la mijloace media? Cum e afectata dezvoltarea sa sociala, cognitiva, sociala, emotionala, cum pot fi transformate aceste activitati intr-un context de invatare constructiv si nu intr-o dependenta? In cadrul workshopului, parintii, dar si copiii vor lua parte la discutii despre gestionarea timpului petrecut in fata ecranelor (TV, calculator, diverse alte gadget-uri), efectele asupra comportamentului si dezvoltarii de abilitati la diferite varste, dar si despre cum se produce dependenta de mediile virtuale si ce modificari apar la nivelul creierului. Locurile sunt limitate. Accesul se face pe baza de rezervare la nr.de telefon 0730 030 991.
Expozitia „THE HUMAN BODY” poate fi vizitata, la Muzeul „Antipa”, pana pe data de 4 august 2013, zilnic de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00. Expozitia include peste 200 de piese – corpuri umane reale, dar si preparate care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.
Expozitia „THE HUMAN BODY” isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.