Sari direct la conținut

VIDEO Cat are USL in sondaje? Liviu Dragnea: peste 60%. Sebastian Lazaroiu: sub 50%

HotNews.ro

Liderii USL sustin ca, in urma sondajelor din teritoriu in baza carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii celor doua partide, Uniunea ar avea „intre 60% si 66%. Secretarul General al PSD, Liviu Dragnea, afirma, citat de Gandul, ca „trendul este in crestere”, termenul pana la care filialele USL trebuie sa trimita sondajele la centru fiind 15 iulie. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru RFI ca „la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%”, adaugand ca cifrele prezentate in presa i se par realiste. Pe de alta parte, ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat intr-un interviu pentru ziare.com ca „in ultimul sondaj de opinie, USL a intrat sub 50%” si ca „se confirma trendul descendent”.

Potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în Kiseleff au ajuns rezultatele din 30 de organizaţii judeţene. „După primirea acestor date, pot spune că scorul USL se situează între 60 şi 66%, iar trendul este în creştere, deoarece nu am primit rezultatele de la filialele care au scoruri bune. Spre exemplu la Teleorman nu am finalizat sondajul până acum”, a declarat pentru „Gândul” secretarul general al PSD.

Potrivit datelor primite din teritoriu, niciun judeţ – excepţie Harghita şi Covasna, nu a raportat un procent mai mic de 50% pentru USL. În schimb, există judeţe unde liderii social-democraţi şi liberali au precizat pentru „Gândul” că PDL aproape nu contează în lupta politică, jocurile fiind făcute în cadrul Uniunii. USL a amânat organizarea de sondaje în Capitală, organizaţiile din Bucureşti fiind ultimele care vor fi testate.

Potrivit ziarului Gandul, sondajele din fiecare judeţ au fost impuse filialelor locale de la centru pentru a se măsura candidaţii pentru Consiliul Judeţean, Primărie, dar şi opţiunea de vot pentru PSD şi ACD (PNL-PC). Sondajele au fost efectuate pentru ACD de Agenţia de Rating Politic, Gallup şi CCSB, în timp ce la PSD au fost făcute de CSCI şi Avangarde.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca „la cea mai rezervată evaluare, scorul politic al USL este undeva între 55 şi 60%”. Antonescu susţine însă că în USL „nimeni nu se îmbată cu apă rece, nu se euforizează prematur”. Pentru Crin Antonescu, cifra este realistă. „Sigur că este o cifră realistă. Asta este cifra indicată de sondaje. Noi am făcut aceste sondaje nu pentru a măsura în acest moment raporturile politice generale între noi şi Putere, ci pentru a putea să ne decidem mai bine asupra desemnării candidaţilor pentru poziţiile comune, adică pentru preşedinţia consiliilor judeţene şi pentru primăriile municipiilor de judeţ”, precizează preşedintele PNL.

Pe de alta parte, ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat pentru Ziare.com ca USL a scazut intr-un ultim sondaj sub 50% si ca trendul este descendent: „Pot sa le dau o veste proasta iluzionistilor Ponta si Antonescu – in ultimul sondaj de opinie USL a intrat sub 50%, e adevarat, nu cu mult, dar se confirma trendul descendent. Sa zicem ca printr-o minune USL ar lua 44% la viitoarele alegeri. Mai au nevoie de 6% sa isi faca majoritatea. Imi imaginez ca ungurii, care au suportat cele mai mizere tiruri nationaliste de la liberali si social-democrati in ultima perioada, vor fi de-a dreptul incantati sa guverneze alaturi de PSD si PNL din 2012 incolo”.

Lazaroiu a mai declarat ca inainte de alegerile parlamentare din 2012 se va crea deja o majoritate pentru continuarea modernizarii Romaniei in jurul PDL. „Vor mai pleca si de la PNL nemultumiti de stilul autoritar si greselile strategice ale lui Antonescu, dar vor pleca si de la PSD cei care s-au saturat sa le vanda Victor Ponta iluzii desarte”, a mai spus Antonescu. Fostul consilier prezidential mai crede ca USL „se va face pulbere” inainte de alegerile parlamentare.

Intr-un sondaj realizat de CURS in luna aprilie, USL era cotat cu 59 de procente iar PDL cu 17%. Intr-un alt sondaj realizat de CURS, dat publicitatii in luna mai, in timpul Conventiei PDL, USL era cotat cu o intentie de vot de 53%, in timp ce PDL avea 19%.

Vezi mai jos declaratia lui Crin Antonescu:

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/250c67761d25bdc59870d565c38f7b71/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro