Sari direct la conținut

Vacaroiu, Taracila, Olteanu si Tariceanu – la primul sfat

HotNews.ro

„Dupa ce am avut luni si luni de zile un presedinte care a avut conflicte cu toate institutiile statului veti vedea in zilele urmatoare ca poate sa existe si o relatie normala intre presedinte si guvern”, si-a inceput Calin Popescu Tariceanu atacul la adresa lui Traian Basescu.

Premierul spune ca prin ultimele sale actiuni, Traian Basescu urmareste sa dezbine clasa politica si sa-i imparta pe romani in doua parti: ce-i care-l voteaza pe Traian Basescu si cei care nu-l voteaza.

Subiectele abordate in cadrul acestei discutii au fost, Legea ANI, Legile Sigurantei Nationale, situatia trupelor romane din Irak precum si votul uninominal.

Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, a adaugat ca s-a mai discutat despre modalitatea de organizare si desfasurare a referendumului precum si de o intalnire, programata pentru miercuri, la care sunt invitati reprezentantii partidelor politice, premierul, presedintii Camerelor si guvernatorul BNR.

Nicolae Vacaroiu a declarat ca data fiind perioada foarte scurta de interimat la presedintie a ales sa fie ajutat de propria echipa de consilieri de la Senat. Purtator de cuvant al presedentiei va fi asadar Andrei Alexandru.

Intalnirea dintre primii patru oameni in stat a inceput la ora 18.00. Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu i-a chemat la Cotroceni pe presedintii celor doua camere legislative si pe primul ministru, pentru a stabili prioritatile acestei saptamani. Vacaroiu a declarat mai devreme ca intentioneaza sa aiba asemenea consultari in fiecare zi de luni a mandatului sau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro