Sari direct la conținut

Functionarii APIA vor avea salarii mai mari cu 75%

HotNews.ro

Executivul a decis, miercuri, ca salariile de baza ale functionarilor publici si personalului contractual al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sa fie majorate cu 75% fata de nivelul prevazut de legislatia in domeniu. Aceasta decizie are scopul de a atrage profesionisti in cadrul Agentiei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceasta majorare salariala va fi aplicata atat la sediul central al Agentiei, cat si la filialele judetene, in limita fondurilor disponibile.

„Incepand cu data aderarii, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va fi institutia care implementeaza politica agricola asumata sau initiata de catre Guvern prin intermediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, de aceasta majorare salariala beneficiaza si personalul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fosta SAPARD), care este implicata in gestionarea fondurilor europene.

Dupa integrarea Uniunea Europeana, Romania va beneficia de fonduri destinate agriculturii si dezvoltarii rurale in valoare de circa 12 miliarde euro pentru primii sapte ani.

Aceste fonduri vor fi derulate de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP – fosta Agentie SAPARD) si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), cate sapte, respectiv cinci miliarde de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro