Sari direct la conținut

Tractorul Brasov va fi alimentat, in continuare, cu energie electrica

HotNews.ro

Uzina de tractoare din Brasov va continua sa ramina in functiune. Razvan Orasanu, presedintele AVAS a semnat, marti, Memorandumul care va asigura furnizarea de energie electrica catre compania Tractorul UTB Brasov.

Memorandumul a fost incheiat cu reprezentantii societatii Electrica, care pe 25 august, a instiintat compania Tractorul Brasov ca de la sfirsitul lunii va restrictiona consumul de energie, din cauza datoriilor.

Conform unui comunicat AVAS, in baza acestui Memorandum compania de electricitate urmeaza sa asigure furnizarea de energie la cota necesara pentru ca activitatea in societate sa functioneze la parametrii normali, pana la sfarsitul anului.

AVAS, impreuna cu reprezentantii conducerii Tractorul, au stabilit activele care urmeaza a fi ipotecate in favoarea firmei Electrica pentru garantarea platii datoriilor istorice ale societatii de tractoare, estimate la circa 45 miliarde de lei. Electrica s-a angajat sa nu execute activele ipotecate pana la sfarsitul anului curent.

Compania Tractorul are datorii totale de aproximativ 750 milioane lei si anticipeaza pentru 2006 pierderi nete de aproape 140 milioane de lei.

AVAS a anuntat in luna august ca intentioneaza sa vanda activele uzinei, dupa ce negocierile cu compania indiana Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul au esuat in luna mai.

La 1 iunie anul curent, firma Mahindra&Mahindra si-a reafirmat interesul pentru a prelua Tractorul Brasov, in pofida suspendarii negocierilor cu autoritatile romane, pe fondul neintelegerilor referitoare la stergerea unor datorii de peste 180 de milioane de euro acumulate de uzina din Brasov.

Pentru preluarea activelor societatii Tractorul, au depus oferte urmatoarele firme Mahindra&Mahindra, Interagro, Atlasib, MYO-O si Serviciile Comerciale Romane. Vanzarea va fi precedata de un proces de restructurare

Stergerea datoriilor urma sa fie realizata sub forma unui ajutor de stat, operatiune care necesita aprobarea Consiliului Concurentei si a autoritatilor europene cu atributii in domeniul concurentei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro