Sari direct la conținut

Gigantul Danone raporteaza o triplare a profitului

HotNews.ro

Compania Danone a anuntat miercuri ca si-a triplat profitul net pana la valoarea de 1.46 miliarde de euro fata de 449 de milioane in anul 2004.

Aceste rezultate se datoreaza si vanzarii unor active importante din SUA si Marea Britanie, profitul operational inregistrand un avans de 8%, informeaza Washington Post.

„Rezultatele pe 2005 au confirmat previziunile, in special in privinta profitului operational si a perspectivelor. Surpriza o reprezinta programul de rascumparare a actiunilor si o majorare cu 26% a dividendelor”, a declarat analistul Laeticia Delaye citat de Reuters

Oficialii grupului au declarat ca in 2006 se vor rascumpara actiuni in valoare de 600-800 de milioane de euro. In 2005 Danone a preluat de pe piata titluri in valoare de 558 de milioane de euro.

Danone si-a vandut diviziile din SUA si Marea Britanie din domeniul sosurilor precum si actiunile pe care le detinea la compania mexicana producatoare a berii Mahou.

In Romania Danone activeaza din 1995, investitiile pana in acest moment insumand peste 30 de milioane de euro. Cota de piata a Danone Romania este de 50% pe segmentul produselor lactate proaspete.

La sfarsitul lunii august 2005 Financial Times dadea ca sigura preluarea Danone de catre Pepsi. Anuntul a dus la o apreciere a actiunilor grupului de peste 6 procente la bursa din Londra. La acea data capitalizarea bursiera a grupului francez era de peste 20,4 miliarde euro si era considerata de catre expertii financiari una dintre cele mai probabile tinte de achizitie in anul 2006.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro