Sari direct la conținut

Ovidiu Brinzan, primul ministru PSD audiat la PNA

Evenimentul Zilei

Fostul ministru al sanatatii, Ovidiu Brinzan, este primul ministru al Cabinetului Nastase audiat de Parchetul National Anticoruptie. Ieri, procurorii PNA i-au cerut lui Brinzan detalii cu privire la transferul sumei de cinci miliarde de lei catre mai multe firme, pentru achizitionarea de aparate de purificare a aerului.

Acestea erau destinate unitatilor spitalicesti, iar transferul banilor catre firmele care le-au livrat ar fi fost ilegal. De afacere nu a fost strain Ion Bazac, nasul lui Ovidiu Brinzan, numit de acesta, la jumatatea anului trecut, in functia de secretar de stat pe probleme de integrare europeana la Ministerul Sanatatii.

De altfel, in luna ianuarie, Bazac, al carui tata este un important om de afaceri din anturajul PSD, a trecut pe la PNA pentru a da declaratii in dosarul aparatelor medicale. Predecesorul lui Bazac, Iulian Popescu, a fost primul inalt functionar din minister ajuns la PNA.

In ianuarie, Popescu, actual director general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate, a fost oficial acuzat de primirea ilegala a sumei de 65.000 de dolari, in trei transe, �drept recompensa pentru sprijinul acordat unei societati in vederea decontarii preferentiale a unor prestari de servicii efectuate in domeniul sanitar�, conform PNA.

Suspiciuni planeaza insa asupra mai multor persoane care au avut functii inalte in cadrul institutiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro