Sari direct la conținut

Asistentii medicali, in pragul grevei generale

Membrii Federatiei Sindicale Sanitas au participat ieri, intre orele 9.00 si 12.00, la o greva de avertisment fara incetarea lucrului, a declarat Adrian Barea, prim-vicepresedinte al acestei organizatii. Sindicalistii din Federatia Sanitas au trecut la aceasta forma de protest ca urmare a intreruperii negocierilor cu reprezentantii ministerelor abilitate sa le rezolve problemele.

Liderul sindical Adrian Barea spera ca actiunea de protest de ieri sa fie luata in calcul de reprezentantii Ministerului Sanatatii si sa invite cat mai repede sindicatele la masa negocierilor pentru prezentarea tuturor problemelor, astfel incat sa se evite declansarea grevei generale din 8 noiembrie.

„Am solicitat membrilor nostri de sindicat sa acorde asistenta medicala tuturor cazurilor grave, astfel incat populatia sa nu aiba de suferit pentru ca noi nu avem conflict de munca cu populatia Romaniei, ci cu reprezentantii executivului si in special cei ai Ministerului Sanatatii”, a spus liderul Federatiei Sanitas.

Nemultumirile sindicalistilor sunt legate de acordarea tichetelor de masa in anul 2005; promovarea in sistem de urgenta a unei legi speciale a salarizarii in sistemul sanitar, incepand cu 1 ianuarie 2005, care sa prevada o crestere reala a salariilor tinand cont de rata inflatiei.

Totodata, Atat cadrele sanitare cat si personalul TESA din unitatile sanitare au cerut acordarea asistentei medicale gratuite. Referitor la finantarea retelei sanitare sindicalistii sunt nemultumiti ca in proiectia bugetara pe anul 2005 nu sunt prevazute sumele necesare pentru functionarea intregului sistem sanitar in deplina securitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro